Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

TABİP her kesimden büyük ilgi görüyor

Kocaeli Kent Konseyi Kadın Meclisi yönetimi, Kocaeli Dokümantasyon Merkezi, KARMEK eğitimcileri ve kursiyerler, Büyükşehir’in TABİP tarlalarını gezdi

25 Temmuz 2022 Saat: 09:22
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.061 kez okunmuştur

TABİP her kesimden büyük ilgi görüyor
TABİP her kesimden büyük ilgi görüyor

Kocaeli’de yaşayan vatandaşların yaşam standartlarını arttıran pek çok projeyi hayata geçiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ülkenin tarımsal kalkınma hamlesine de Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Projesi (TABİP) ile destek sunuyor.

Bu bağlamda Kocaeli Kent Konseyi Kadın Meclisi Yönetim Kurulu Üyeleri, Kocaeli Dokümantasyon Merkezi, KARMEK eğitimci ve kursiyerleri, TABİP kapsamında ekilen tarlaları gezdi. Katılımcılar, ekimi yapılan biberiye, tıbbi nane ve melisa bitkileri üzerine bilgilendirildi. Proje kapsamında ilk olarak sözleşme yapılan çiftçilerin Kandıra’daki tarlalarını gezen katılımcılar, Kocaeli’de tıbbi ve aromatik bitki ekiminin yaygınlaştırılması çalışmalarını bizzat yerinde görürken, ekilen ürünleri de inceleme fırsatı buldu. TABİP kapsamında ekim yapılan tarlada katılımcılara proje hakkında bilgi verildi.

İnceleme gezisine katılanlar ekim alanlarının ardından Başiskele Kullar’da inşa edilmeye devam eden Büyükşehir’in Tıbbi Aromatik Bitki Üretim ve İşleme Tesisini ziyaret etti. Biberiye, tıbbi nane ve melisa bitkilerinin işleneceği merkezi gezen ve yetkililerden bilgi alan katılımcılar, Kocaeli’de Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Projesi kapsamında yetiştirilen ürünleri görmekten büyük bir mutluluk duyduklarını ifade etti.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑