Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Sağlık

Sigara denetçileri işi sıkı tutuyor

Toplum Sağlığı Merkezi’nde görev yapan Sigara Denetçisi Erdim Aydoğdu, bu yıl Kandıra’da 600 denetim yaptıklarını ve 9 işletmeye idari para cezası uyguladıklarını belirtti.

20 Mart 2014 Saat: 17:34
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 8.110 kez okunmuştur

Sigara denetçileri işi sıkı tutuyor
Sigara denetçileri işi sıkı tutuyor
Sigara yasağı başladığı günden itibaren denetimlerine devam ettiklerini belirten Sigara Denetçisi Erdim Aydoğdu, kapalı mekânda sigara içilmemesi ve işletmelerde uyarıcı levhaların bulunmasının zorunlu olduğunu yönünde vatandaşları uyardı. Aydoğdu, 4207 sayılı kanuna göre kapalı mekânda sigara içen kişiye 91 lira, işletme sahibine ise 2013 yılı itibariyle 1.233 liradan başlayarak 6.176 liraya kadar idari para cezası uygulandığını kaydetti. Ayrıca tütün ürünleri, izmarit, paket, ağızlık ve benzeri atıkları çevreye atanlara 55 lira idari para cezası uygulandığının da altını çizdi.
UYARICI LEVHALAR ÜCRETSİZ Çevre Teknikeri ve Sigara Denetçisi Erdim Aydoğdu; “Kapalı ortamda sigara içilmemesi için emniyet ve zabıta ekipleri ile birlikte gece ve hafta sonu da dâhil olmak üzere sık sık denetimlerimizi gerçekleştiriyoruz. Bir yıllık çalışmamız içerisinde 600 defa denetim yaptık ve 9 işletmeye idari para cezası uyguladık. Bunun yanı sıra kapalı ortamda mevzuata uygun ve herkes tarafından görülebilecek 50-70 cm ebatlarındaki uyarı yazısının olmaması durumunda 4207 sayılı kanuna göre 1.520 lira idari para cezası uygulanıyor. İşletme sahipleri 50-70 cm boylarındaki uyarıcı levhaları toplum sağlığı merkezinden ücretsiz olarak temin edebilirler” diye konuştu. SAĞLIKÇILAR SİGARA İÇMEMELİ “Ben bir sağlıkçı olarak sigara kullanmıyorum ve kullanan sağlıkçıları da kınıyorum” diyen Aydoğdu, “Sağlıkçıların vatandaşlara örnek olması gerekir. Bu nedenle sağlık hizmeti veren personellerin, doktorların veya idarecilerin sigara içmelerini uygun bulmuyorum. Sağlık personellerinin topluma örnek davranışlar sergilemeleri gerektiğini ve sigara kullanmamaları gerektiğini düşünüyorum” dedi.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑