Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Eğitim

Seyitaliler Atatürk Ortaokulu İtalya’da

Kandıra Seyitaliler Atatürk Ortaokulu, öğretmen ve öğrencileri İtalya’nın Polermo şehrinde Erasmus+ K.A.229 Okul Ortaklığı Projesi kapsamında projenin ilk yurtdışı hareketliliğine imza attılar.

3 Nisan 2019 Saat: 19:21
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 6.239 kez okunmuştur

Seyitaliler Atatürk Ortaokulu İtalya’da
Seyitaliler Atatürk Ortaokulu İtalya’da

Erasmus+ K.A.229 Okul Ortaklığı Projesi kapsamında İlçemiz Seyitaliler Atatürk Ortaokulu; İzlanda, İtalya, Portekiz, Yunanistan ve Romanya (koordinatör) ortak okullarından öğretmen ve öğrenciler ile İtalya’nın Palermo şehrinde bir araya geldi. “The ABC of Wonders-KnowingOurHeritage” isimli projenin ilk yurtdışı hareketliliğine Seyitaliler Atatürk Ortaokulu 6 öğrenci ve 4 öğretmenle katıldı.

Avrupa Birliği Başkanlığınca yürütülmekte olan Erasmus+ Programı Okullar Arası Değişim Ortaklıkları (KA229) faaliyeti kapsamında 2018 yılı Teklif Çağrısı Döneminde, Türkiye’den İlçemiz Seyitaliler Atatürk Ortaokulunun da ortak olarak yer aldığı, İzlanda, İtalya, Portekiz, Yunanistan ve Romanya’dan birer ortak okulun bulunduğu“The ABC of Wonders- KnowingOurHeritage” isimli Erasmus+K.A.229 projesinin ilk yurtdışı hareketliliği İtalya’nın Palermo şehrindeki ICS PESTALOZZİ CAVOUR okulunda11-15 Mart 2019 tarihleri arasında gerçekleşti.

Seyitaliler Atatürk Ortaokulunun 6 öğrenci ve 4 öğretmenle katıldığı hareketlilikte öğrenciler İtalyan ailelerde 5 gün boyunca konaklayarak onların günlük yaşamları, okul etkinlikleri, gelenek-görenekleri, yeme içme alışkanlıkları, kültürleri gibi farklı konularda bilgi sahibi oldular.

Erasmus+K.A.229 amacı:Unesco Kültür Mirası kapsamında Avrupa ülkeleri arasında soyut ve somut kültür değerlerini, ülkelerin tarihi ve doğal güzelliklerini tanıtmak, gelişen teknoloji araçlarıyla bunları olabildiğince geniş kitlelere yaymak olan projenin etkinlikleri çerçevesinde şehir turu, Palermo’nun tarihi eserlerini ziyaret, kukla müzesi ve kukla şovu, Palermo Belediye Başkanını ziyaret, okulda öğrencilerin sunumları, proje toplantısı, okul müzik grubu gösterisi gibi birçok aktivite gerçekleştirildi. Ayrıca öğrenciler proje sayesinde Roma şehrini görme fırsatı da buldular. Projenin ikinci hareketliliği olan Yunanistan’ın Atina şehrindeki toplantı tarihi ise 12-17 Mayıs 2019 olarak belirlendi.

Palermo’da gerçekleşen etkinlikte Seyitaliler Atatürk Ortaokulundan Şu İsimler Yer Aldı: Ravza Şen, Zübeyde Karkın, Nermin Şen, Hakan Filiz, Sefa Güzel, Özgür Karkın. Öğretmenler: Mustafa Koçak, Murat Öztürk, İbrahim Sarıkaya, Bahar Akbaş

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑