Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Eğitim

Servis şoförlerine eğitim semineri verildi

Taşımalı eğitim veren 17 okulun müdürleri ve servis şoförlerine Kandıra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde eğitim semineri düzenlendi.

7 Kasım 2013 Saat: 17:30
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 5.642 kez okunmuştur

Servis şoförlerine eğitim semineri verildi
Servis şoförlerine eğitim semineri verildi
Kandıra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, taşımalı eğitim veren okulların müdürlerine ve servis şoförlerine eğitim semineri düzenledi. Kandıra Kaymakamlığı Toplantı Salonu’nda gerçekleşen eğitim seminerine Kandıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yağız, Şube Müdürü Hayri Kır, Kandıra İlçe Jandarma Kıdemli Başçavuş Abdullah Aktaş, Kandıra İlçe Emniyet Müdürlüğü Polis Memuru Erdal Doğan, Sağlık Meslek Lisesi Öğretmeni Sevilay Yurtbekçisi, İl Eğitim Denetmeni Bedir Omurtay, çok sayıda servis şoförü ve okul müdürleri katıldı.
BİZİ MAHCUP ETMEDİNİZ İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan seminerde ilk konuşmayı yapan Kandıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yağız, “Kandıra geniş coğrafyası nedeniyle farklı hava koşullarını aynı anda yaşayan bir ilçe. Kışın bir köy okuluna kardan girilemezken, diğer köyde hava günlük güneşlik oluyor. Bu nedenle taşımalı eğitim bizleri heyecanlandıran, strese sokan bir durumdur. Öğrencilerin sağlığı ve güvenliği için planlı bir şekilde çalışmamız gerekiyor. Bu konuda biz duyarlıyız, sizde duyarlısınız ki bugüne kadar bizi mahcup etmediniz. Duyarlılığınızın devamını bekliyoruz” dedi.
KILIK KIYAFETE DİKKAT EDİLMELİ Ardından Sağlık Meslek Lisesi Öğretmeni Sevilay Yurtbekçisi, trafik kazalarında uygulanacak ilk yardım, kaza yerinde tedbirlerin alınması ve yaralılara verilecek pozisyonlar ile ilgili servis şoförlerine eğitim verdi. Şube Müdürü Hayri Kır ise, servis şoförlerine yönetmelik kurallarını bir kez daha hatırlattı. Kır, “Şoförlerimiz kılık kıyafetine, konuşmalarına, öğrencilere yönelik tavır ve hareketlerine dikkat etmelidir. Şoförlerimiz hasta veya mazereti olduğunda servis şoförünü değiştirdiğini, yolda başına gelen arıza ve gecikme konularında okul müdürlerine bildirmesi gerekir” dedi. Seminer, araçlarda bulunacak işaret ve levhalar, trafik kuralları, güvenlik önlemleri ve uyulması gereken diğer kurallar anlatılarak devam etti.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑