Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Adliye

Senetler protestolu, çekler karşılıksız

Kocaeli'de 2022'nin ilk beş ayında protesto edilen senetlerin değeri 26 milyon 79 bin lira olurken 2 bin 383 çek ise karşılıksız çıktı

26 Haziran 2022 Saat: 11:22
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 862 kez okunmuştur

Senetler protestolu, çekler karşılıksız
Senetler protestolu, çekler karşılıksız

Kocaeli, Türkiye’ nin çok önemli bir kenti. Devlet hazinesine yaptığı katkı, vergi toplamadaki başarısı ile örnek bir şehir ancak Kocaeli’de işlerin hiçte iyi olmadığını gösteren bazı veriler son dönemde göze çarpmaya başladı. Bu verilere göre Kocaeli’de karşılıksız çek ve protestolu senetlerde büyük artış var.

PROTESTOLU SENET
Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi'nin raporlarından derlenen bilgilere göre, Kocaeli’de Mayıs ayında protesto edilen senet miktarı 426 oldu. Protesto edilen senetlerin tutarı ise 26 milyon 79 bin liraya yükseldi. 2022 yılının ilk beş ayından protesto edilen toplam 2442 senedin tutarı ise 93 milyon 712 bin 277 TL’ye ulaştı.

İLK 5 AYDA
Öte yandan Kocaeli’nin başı karşılıksız çeklerle dertte. Alınan bilgiye göre Kocaeli’de 2022 yılının ilk beş ayından 2 bin 383 çek karşılıksız çıktı. Karşılıksız çıkan çeklerin tutarı ise 251 milyon 993 bin lira oldu. Sadece Mayıs ayında 396 karşılıksız çekin kesildiği Kocaeli’de bu çeklerin parasal değeri ise 42 milyon 687 bin lira oldu. Kocaeli ticari faaliyetlerde kullanılan çek ve senetlerde yaşanan bu sorun esnafın ne denli zorluklar içinde olduğunu çok basit bir göstergesi olarak karşımız çıkıyor.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑