Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Adliye

Sel mağdurlarının davasının sonuna gelindi

29 Ekim 2010 tarihinde Kandıra namazgah deresinde gerçekleşen sel felaketi ile ilgili Kocaeli Bölge İdare Mahkemesi Heyeti keşif için Namazgah deresi Sanayi çarşısı bölgelerinde incelemelerde bulundular.

18 Aralık 2012 Saat: 17:02
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 11.408 kez okunmuştur

Sel mağdurlarının davasının sonuna gelindi
Sel mağdurlarının davasının sonuna gelindi

Kandıra sanayi esnaflarının namazgah deresinin ihmal sonucu iş yerlerinin sel bastığı gerekçesiyle İSU şube müdürlüğü ve Kandıra Belediyesi hakkında 17 esnaf ve bir vatandaş, suç duyurusunda bulunmuştu. 2 yılı aşkın süren mahkeme, önceki gün namazgah deresi çevresinde ve sanayi çarşısında Kocaeli 2. İdari mahkemesi kararı ile incelemelerde bulunuldu.
Namazgah deresinin kapaklarının açılmaması sonucunda sanayi çarşısında bulunan 100 ün üzerinde iş yeri terminal ve bu alanda bulunan bazı iş yerleri ve evler su altında kalmıştı. Sel felaketinden büyük zarar gören 18 kişi İSU ve Kandıra Belediyesi hakkında dava açmışlardı.
Sel mağduru 17 esnaf ve 1 vatandaş Kandıra Belediyesi, DSİ Genel Müdürlüğü ve Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nü mahkemeye verdi. Avukatları Nayim Ulaş, sel mağdurlarının hakkını savunurken, Kandıra Belediyesi Avukatı İslam Koç, DSİ Genel Müdürlüğü vekili Hüseyin Kızılgül, Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Avukatı Süheyla Doğru ve bilir kişi olarak Doç. Dr. Şevket Özden, Ahmet İnci, Yr.Doç.Dr. Erkan Akpınar katılırken meteoroloji temsilcisi, idare mahkemesi hakimleri selde mağdur olan esnaf ve vatandaşlar katıldı.
Avukat Nayim Ulaş , olayın bir doğal afet olmadığını ve kapakların zamanında açılmadığını iddia etti. İSU kontrol mühendisi, kapakların ve derenin sorumluluğunu, tam anlamıyla yapılmış olan bir protokol çerçevesinde, Kandıra Belediyesine ait olduğu ve buna rağmen meteorolojik uyarıların dikkate alınması hususunda, belediyeyi yağış öncesi defa katle ikaz ettiğini fakat kapakların açılmadığını söyledi. Kapakların açılması durumunda haznenin boşaltılacağını, ve yağışın bu ölçüde zararlara yol açmayacağını iddia etti. Sel mağdurları zararlarının karşılanması için sorumlu kurum hakkında tazminat açarak yaşadıkları büyük zararın karşılanmasını dört gözle bekliyor. Şimdilerde mahkemenin vereceği karar ilçe halkı tarafından merak ediliyor.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑