Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Seçim beyannamesi hazırlanıyor… Ak Parti’nin seçim vaatlerinde neler var?

AK Parti, "Empati, güven, umut", "Millet için millet ile beraber", "AK Parti söz verir, sözünü tutar ve yapar" anlayışı ve sloganları ile yola çıkıp, toplumun tüm kesimlerinin hayatına dokunan, sorunları çözen projelere ağırlık verecek.

10 Eylül 2022 Saat: 07:44
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 647 kez okunmuştur

Seçim beyannamesi hazırlanıyor… Ak Parti’nin seçim vaatlerinde neler var?
Seçim beyannamesi hazırlanıyor… Ak Parti’nin seçim vaatlerinde neler var?

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde AK Parti MYK'yı toplayıp seçim beyannamesi hazırlıklarına başlanması talimatı vermişti. Daha sonra yapılan çalışmalarda öncelikli olarak AK Parti'nin eski seçim beyannameleri, buralarda verilen vaatler ve ne kadarının yerine getirildiğine bakıldı. Beyannamelerdeki vaatlerin yüzde 80'inin yapıldığı, geri kalan kısmının ise yapımına devam edildiği görüldü. Bu nedenle seçim sürecinde ve beyannamede "ne dediysek o" sloganının da öne çıkartılması görüşü ağırlık kazandı.

GÜNLÜK HAYATA DOKUNACAK ÇÖZÜMLER SEÇİM BEYANNAMESİNDE
Yapılan toplantılarda, beyannamede yer alacak seçim vaatlerinin genel çerçevesi çizildi. AK Parti, 2023 seçimlerinde, ülkenin çehresini değiştiren büyük projeler yanında toplumun tüm kesimlerinin günlük hayatına dokunan, mevcut sorunlarını çözen, onlara gelecek güvencesi veren dil, üslup ve sloganlar üzerinde duruyor.

VATANDAŞIN REFAHI ÖN PLANDA
Beyannamede, AK Parti'nin dev yatırımlar ile Türkiye'nin alt yapı sorununu çözdüğü, bundan sonraki dönemde kaynakların vatandaşın refahını daha da arttırmaya dönük olarak kullanılacağına vurgu yapılacak. Beyanname, AK Parti'nin "vatandaşın derdi ile dertlenen, günlük sorunlarının çözümünde güven veren, gelecek için de umut vaat eden" bir parti olduğunu da ortaya koyacak. AK Parti 2023 seçim beyannamesinde daha önce açıklanan 2053 ve 2071 vizyonlarına da yer verilecek. Ekonomiden dış politikaya, sağlıktan eğitime kadar neler yapılacağı, hedeflerin neler olduğu tek tek sıralanacak.

GENÇLERE DÖNÜK ŞARKILAR
Seçim şarkılarının seçimine de büyük önem verilecek. Bunun için özel komisyon kurulacak. Bu iki konuda bir yerde seçimin kaderini belirleyecek genç seçmene dönük mesajlar yer alacak. Özellikle seçim şarkıları daha çok gençlere hitap edecek şekilde düzenlenecek. Seçim kılavuzunun da kısa ve öz bir metin olması, içinde adayların çalışmalarını nasıl yürüteceğinden dağıtılacak hediyelere kadar bilgilere yer verilmesi benimsendi.

VEKİL ADAYLARI İÇİN SIKI KRİTERLER UYGULANACAK
Öte yandan AK Parti genel merkezinde milletvekili aday listeleri üzerinde çalışmak üzere komisyon kuruldu. Edinilen bilgiye göre komisyon, 2023 adayları için bazı kriterler belirliyor. AK Parti, diğer seçimlerden farklı olarak bu kez "parti değil, aday kimliğini" ön planda tutacak. Geçmiş seçimlerde "aday isimlerden çok parti kimliğinin öne çıktığı, adayların da parti kimliğine güvendiği" ifade edilirken bu kez AK Parti'nin "adaylar üzerinden ilerleyen bir strateji kurmak istediği" kaydediliyor. Bu nedenle parti yönetimi, "illerde ön plana çıkan, yurttaşın sevdiği, güven duyabileceği, halkla bire bir temas edebilecek, diyaloğa açık, halkın sorunlarını yerinde tespit edip, çözüm üretebilecek" isimleri aday göstermeyi hedefliyor. Ayrıca bu seçimlerde "eş, dost, akraba ilişkisi" de gözetilmeyecek.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑