Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Eğitim

Şamatacı: Kendi işinizi kurun

Kandıra Meslek Yüksek Okulu Tekstil Programı öğrencilerine sektör temsilcisi Kutluhan Şamatacı “Tekstil Sektöründe Lojistiğin Önemi” konulu bir seminer verdi. Şamatacı, öğrencilere kendi işlerini kurmalarını tavsiye etti.

28 Mart 2013 Saat: 20:01
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 5.909 kez okunmuştur

Şamatacı: Kendi işinizi kurun
Şamatacı: Kendi işinizi kurun
Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri Programı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Arzu Azizağaoğlu’nun yönlendirmesi ve öğrencilerin katkılarıyla gerçekleştirilen seminere sektör temsilcisi Kutluhan Şamatacı katıldı. ‘Tekstil Sektöründe Lojistiğin Önemi’ konulu bir seminer veren Şamatacı, öğrencilerle kendi hayat deneyimlerini paylaştı. Konuşmacı, Türkiye’deki tekstil sektörünün dünyada çok önemli bir yere sahip olduğunu bildirirken özellikle ev tekstilinin yeni ilgi alanı olduğunu söyledi. Ham madde, alt yapı ve iş gücünün Türkiye’nin avantajı olduğunu anlatan Şamatacı, her sektörde olduğu gibi tekstilde de lojistiğin belirleyici olduğunu söyledi.
ÇİN, UCUZ EMEKTEN KAZANIYOR Türkiye’nin dışa açılmada ve ihracatta tekstilin lokomotif rol oynadığına dikkat çeken Şamatacı, küçük atölyelerin zamanla büyüyerek dev birer tekstil fabrikasına nasıl dönüştüğüne örnekler verdi. Uluslar arası arenada söz sahibi olmak için markalaşmanın önemli olduğuna vurgu yapan Şamatacı, taklit ürünlerin sektörde yaygın olduğunu fakat bu durumun aşılmaya çalışıldığını söyledi. Dış pazarlarda tekstil sektörünün durumuna da değinen Şamatacı, Çin’in dünya ekonomisine damgasını vurmaya başladığını, bunda temel etkenin de ucuz emek olduğuna dikkat çekti. Şamatacı, öğrencilere sadece herhangi bir tekstil işletmesinde çalışmaktan ziyade kendi işlerini kurmanın hayali peşinde olmalarının önemini anlattı. Çok sayıda öğrencinin izlediği bilgilendirme konferansının ardından Kutluhan Şamatacı’ya okul tarafından katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim edildi. GENÇ, TEŞEKKÜR ETTİ Kandıra MYO Müdürü Doç. Dr. Nevim Genç ise yaptığı açıklamada böylesi konferansların öğrencilerin bilinçlenmesi açısından çok önemli olduğuna değinerek, adı geçen çalışmada yönlendirici olan öğretim elemanını ve öğrencilerini kutladı.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑