Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Röportaj

Sağlık Eski Bakanı Dinç’ten Siyasetçilere Mesaj!

Dönemin Sağlık Bakanı Kazım Dinç, yerel seçimlere sayılı günler kala Kandıra Belediye Başkan adaylarına gazetemiz aracılığıyla mesaj verdi. Dinç, Ünal Cankurt’un sorularını cevaplamayı ihmal etmedi.

3 Ocak 2024 Saat: 22:08
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.216 kez okunmuştur

Sağlık Eski Bakanı Dinç’ten Siyasetçilere Mesaj!
Sağlık Eski Bakanı Dinç’ten Siyasetçilere Mesaj!

Kandıra, Türkiye'de adını önce siyasetçilerle duyurmuş, ardından da öz değerleri ile Türkiye ve dünyada isminden söz ettiren bir ilçe oldu. İşte o siyasetçilerden biri de Sağlık eski Bakanı M. Kazım Dinç. Sayın Bakanımız Kazım Dinç 1994 yılında bakan olduğunda yerel bir gazetenin muhabiri olarak makamında ziyaret etmiştim. Bakanımızla röportaj esnasında Kandıra'nın 12 sorununu kendisine yönelttim. Sayın Bakanımız Dinç, sorularımızı içtenlikle cevaplayarak notlar aldı, o heyecanla Kocaeli'ne döndüm. Kazım Dinç'in röportajda paylaştığı müjdelerini okurlaımızla paylaşmak için sabırsızlanıyordum ve gazetemizde yer alan bu haber Kandıra’da ve Kocaeli'nde büyük ilgi görmüştü.

Dönemin Sağlık Bakanı Kazım Dinç, bizim yönelttiğimiz 12 sorunu ilçemizde tek tek çözdü. İnanın gazetecilik hayatımda bir bakanla röportaj yapmanın heyecanını yaşarken sayın Bakanımızın bizim yönelttiğimiz ilçemizin sorunları olan 12 farklı konuları hayata geçirmesi beni çok onurlandırmıştır. Çok gururluydum. Bundan dolayı ilçe halkının da büyük beğeni ve sevgisini kazandım.

Kandıra'nın Kazım ağabeyi devletin zirvesinde Bakan olmuş, tüm Kandıra halkı bundan onur ve gurur duyuyordu. Kocaeli ve Kandıra'ya ayrı bir değer vererek ilçemiz için ciddi yatırımlar yapıyordu. Bu dönemde Kazım Dinç herkesin dostu, akrabası, yakını, abisi oluverdi. Televizyonlarda ve gazetelerde Kazım Dinç'in çıkması bizleri ve tüm sevenlerini ayrı bir mutlu ediyordu. Tabi ki en çokta yaptığı yatırımlar ve halkın menfaatlerini korumak, ülkemizin ve ilçemizin kalkınması için yaptığı yatırımlar hala övgüyle anlatılıyor. Kazım Dinç aslında Kandıra'dan hiç kopmadı. Ayda bir kez Kandıra'da eş ve dostlarla görüşerek ilçemizde gururla geziyor.

Kandıra Devlet Hastanesi’ne dönemin Sağlık Bakanı Kazım Dinç’in ismi verilmiş, bu da Kandıra için övünç kaynağı olmuştu. Bakanımız Kazım Dinç ile o zamandan bu zamana sık sık yüz yüze telefonla görüşmelerimiz devam ediyor. Dinç’e olan sevgim her zaman devletin zirvesinde olduğu günkü gibi aynı devam ediyor. Bugün Kandıra'nın Sesi Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ünal Cankurt'u Dönemin Sağlık Bakanı Kazım Dinç kıymetli eşi Nihal Dinç ve oğlu Dr. Evren Dinç ziyaret ederek eski günleri yad ettik ve kendisine birkaç soru yönelterek bir devlet adamı olarak kendisinden istifade etmek istedik.

Bakanımız Kazım Dinç, sorularımızı içtenlikle yanıtladı. Tecrübelerini ve birikimlerini bizimle paylaşan Dinç, ilçe belediye başkan adaylarımıza da şu mesajları verdi; "Kandıra, İstanbul’un yanı başında, harika bir doğası olan, yemyeşil güzelliğiyle hava kirliliği olmayan bir ilçedir. Günümüzde insanlar hem yakın yer arıyor hem de ulaşımı ve doğası güzel olan yerleri tercih ediyorlar. Bunun için de mutlaka turizm bölgeleri için yeni bir master plan yapılarak planlı bir şekilde turizm gelişmesini sağlamak, yeni gelecek belediye başkanımızın asli görevi olmalıdır.

Kandıra halkı önümüzdeki yerel seçimlerde doğru tercih yapmalıdır. Kandıra, 37 bin seçmeni olan bir ilçedir. Bu nedenle küçük bir ilçe olarak nitelendirilse de aslında 37 bin seçmen buzdağının görünen bir kısmıdır. Görünmeyen kısmında ise en azından bunun 5 katı daha Kandıralı seçmen vardır. Açıkçası, Kandıralı seçmen sadece Kandıra da yaşamıyor, Kocaeli'nin her tarafında yaşıyor. O nedenle Kandıra, Kocaeli'nin küçümsenmeyecek önemli ilçelerinden biridir.

Kandıra'ya 4 yıllık fakülte gelmesi için büyük uğraş verdim. YÖK'ten onayı çıkan bir okulu ilgisizlik ve duyarsızlık nedeniyle faaliyete geçiremedik. Her toplantımda her fırsatta 4 yıllık üniversite ile ilgili isteğimi dile getirdim. Ancak nedense ilgi görmedi. Eski tekel binasının elden geçirilerek restore edilmesi ve 4 yıllık yüksek okulunun dekanlık binası olarak hizmet vermesi en büyük dileğimdir. Kandıra üniversite hakkını kazanmış ancak ilgisizlik nedeniyle açılması gecikmiştir.

Gıda ihtisas organize sanayinin ilçemizde kurulması halkımız açısından çok faydalı olacaktır. Köylümüz tarlalarının büyük bir kısmını ekonomik durumunun yetersiz olmasından dolayı maalesef ekemiyor. Köylerdeki yaşam genelde yaşlılardan oluşuyor. Genç nüfus ilçe merkezine ve illere göç ediyor. Bu göçü önlemek ve gençleri köylere tekrar kazandırmak için gıda organize sanayi bölgesinin mutlaka bir an önce hayata geçirilmesi gereklidir. Bu konuda yeni belediye başkanına büyük görevler düşmektedir. Kandıra'da bulunan tüm siyasi parti belediye başkan adaylarına seçim sürecinde başarılar diliyorum."dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑