Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Sağlık

Sağlık Çalışanlarına Müjde !

Yemek ücreti kesintilerinin kalkması için kurumlar arası mekik dokuyan Sağlık-Sen, sağlık çalışanlarının önemli bir sorununu çözmenin haklı gururunu yaşıyor.

11 Mayıs 2009 Saat: 21:55
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.455 kez okunmuştur

Sağlık Çalışanlarına Müjde !
Sağlık Çalışanlarına Müjde !

Yemek ücreti kesintilerinin kalkması için kurumlar arası mekik dokuyan Sağlık-Sen, sağlık çalışanlarının önemli bir sorununu çözmenin haklı gururunu yaşıyor.

 

Yemek yönetmeliği kabul edildi

Konuyla ilgili Sağlık-Sen İl Basın Yayın Sekreteri Şükrü Gözalan’ın açıklamaları şöyle oldu; “Yemek genelgesiyle alakalı Sağlık-Sen olarak yemek yememe eylemini sürdürdük. Bu yemek yememe eylemini Kocaeli’ den yayarak konuyla alakalı Ak Parti Kocaeli İl Başkanlığına sunduk ayrıca Kocaeli Milletvekili Nihat Ergün’le birebir görüştük. Sayın Milletvekili Başkanlıkla görüşerek diğer yandan Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar Sağlık Bakanıyla yaptığı görüşmede bakanlar ve Başbakan ile görüşerek yemek ücretleri sağlık personeli ve üniversitelerde çalışan tüm sağlık çalışanlarına yemek ücreti alınmaması üzerine talimat vermiştir. Bu konuda Sağlık-Sen olarak yapmış olduğumuz eylemler ve görüşmeler Türkiye’de gündeme damgasını vurmuştur. Sağlık-Sen olarak tüm sağlık çalışanlarına ‘Hayırlı olsun’ dileklerimizi sunuyoruz.” diyerek sözüne son verdi. Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü’nün 11.03.2008 tarihli ve 2736 sayılı genel yazısında Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği’nin 6ncı maddesi ile hastanelerde görev yapanlara tanınan bu imkânın, belirtilen şekilde yemek servislerinden faydalananlardan ücret alınmayacağı anlamına gelmediği açıklandı. Sağlık Bakanlığı’ndan alınan 11.04.2008 tarihli genel yazıda belirtilen hususun uygulamada sorunlara yol açabileceği belirtilmek suretiyle konuya ilişkin olarak Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği’nde değişiklik yapılması talep edilmektedir. Bu ihbarla, yönetmeliğe göre yiyecek yardımından yararlanacak personelden yataklı tedavi kurumlarında (üniversitelerin yataklı tedavi kurumları dâhil) görev yapanlar, hasta için oluşturulmuş yemek servislerinden ücret ödemeden yaralanacakları açıklandı.

 

Orhan Can’a ziyaret

Öte yandan ziyaretin amacı sadece bu açıklamayla sınırlı kalmadı. Kandıra Devlet Hastanesine yeni atanan Sayın Orhan Can’a ziyarette bulunan Memur-Sen İl Başkanı Harun Yaşar Aliş, Memur-Sen İl Sekreteri Selahattin Mengül, Sağlık-Sen Basın Yayın İl Sekreteri Şükrü Gözalan, Memur-Sen Kandıra Temsilcisi İsmail Birdane, Sağlık-Sen Kandıra Temsilcisi İbrahim Cici, Sağlık-Sen Kandıra İlçe Sekreteri Özden Özek, Sayın Hastane Müdürüne “hayırlı olsun” dileklerinde bulundular.



Kaynak: www.sanalturizm.net
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑