Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Sağlık çalışanları Kocaeli’de yüzde 58 zam istiyor

ürk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker TBMM Genel Kurulunda görüşülmeye başlanmış olan 2024 Yılına ait merkezi bütçe hakkında açıklamalarda bulunarak çalışanların bütçeden beklentileri hakkında açıklamalarda bulundu.

14 Aralık 2023 Saat: 14:24
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 596 kez okunmuştur

Sağlık çalışanları Kocaeli’de yüzde 58 zam istiyor
Sağlık çalışanları Kocaeli’de yüzde 58 zam istiyor

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, Karamürsel Devlet Hastanesi, Kandıra Devlet Hastanesi, Körfez Devlet Hastanesinde görev yapan sağlık çalışanlarını ziyaret etti. Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker ziyaretler sonrası açıklamada bulunarak şu ifadeleri kullandı:

SORUNLARINA ÇÖZÜM GETİRMEKTEN UZAK
“2024 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Teklifine baktığımızda, vatandaşlarımızın beklentilerini karşılamaktan ve sorunlarına çözüm getirmekten uzak olduğu gerçeğiyle karşılaşıyoruz. TCMB’nin 2024 yılına ilişkin TÜFE hedefi %36 iken kamu görevlilerine kümülatif %26,5 zam öngörülmüştür. Bu kararın uygulanması durumunda hedeflere ulaşılsa bile memur ve emeklilerin maaşlarının en az %10 oranında erimesi söz konusu olacaktır. Buna karşın devlet alacaklarına uygulayacağı artış oranını %58,46 olarak belirlemiştir. Yani kamu, çalışanlarına %26,5 ama kendi alacaklarına %58,5 zam yapacaktır. Bütün bu rakamlar, 2024 yılı bütçesinin adalet temeline oturmadığını ortaya koymaktadır.

YÜZDE 10 ORANINDA BİR REFAH PAYI VERİLMELİ
Bununla birlikte yine geçtiğimiz yıl sayın Cumhurbaşkanımızın da söz verdiği, birinci dereceye gelen tüm kamu çalışanlarının ek göstergelerinin 3600’e yükseltilmesi konusu da henüz hayata geçirilmiş değildir. 2023 yılının sonlarına geldiğimiz şu günlerde, ekonomik gelişmelerin kamu çalışanları üzerinde yarattığı olumsuz etkilerin bertaraf edilmesi adına tek mecra Merkezi Yönetim Bütçesi olarak görülmektedir. BMM Genel Kurulunda görüşülmeye başlanan teklif çerçevesinde yapılacak düzenlemelerle kamu çalışanlarının ve emeklilerin sorunları en aza indirilmelidir. Bu çerçevede enflasyon beklentilerinin bile gerisinde kalan memur maaş zamlarının güncellenerek hiç olmazsa kamunun kendi alacaklarına yapmayı planladığı zam oranı olan yüzde 58,46 yeniden değerleme oranı kadar artış yapılması sağlanmalı, bunun üzerine de yüzde 10 oranında bir refah payı verilerek memur ve emeklilere nefes aldırılmalıdır.”

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑