Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Adliye

Romanlar mahalleyi yakıyordu

Dün öğle saatlerinde Akdurak mahallesi akçakayran mevkiinde romanlar tarafından yakılan ateş sonucu 4 ev alevler arasında kaldı.

2 Ağustos 2012 Saat: 17:04
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 13.446 kez okunmuştur

Romanlar mahalleyi yakıyordu
Romanlar mahalleyi yakıyordu
Akdurak mahallesi akçakayran mevkiinde boş arsa üzerindeki kurumuş otları yakan roman vatandaşlar az kaldı mahalleyi yakıyordu. Edindiğimiz bilgilere göre dün öğle saatlerinde roman vatandaşların yaktığı ateş sonucu alevlerin kuru otlara sarmasıyla iyice büyüdü. Mahallede yakılan ateş sonucu Sebahattin Şenol, Mülayim Öz, Ramis Kardeş ve Erol Acar’ın evleri alevler arasında kaldı. Bahçelerde bulunan tüm sebze ve meyveler yanarken itfaiyenin zamanında müdahalesi ile 4 ev son anda yanmaktan kurtuldu.
Mahalle sakinlerinden Ekrem Taşkın “her yıl buna benzer tehlikelerle karşılaşıyoruz. Roman vatandaşlar bu alanda bulunan arsaların içinde değişik cisimler yakıyor. Bundan dolayı her yıl buna benzer tehlikeler yaşıyoruz. Geçen yıl dumandan zehirlendim. 20 gün hastanede tedavi gördüm. Havaların aşırı sıcak olması,arsa üzerindeki gazellerin iyice kuruması alevlerin yükselmesine neden oldu. 4 arkadaşımızın evi alevler içinde kaldı. O an evler yanıyor sandım. Allah’tan itfaiye olaya zamanında müdahale etti. Evler yanmadı belki ama, 4 komşumuz korku dolu anlar yaşadı” dedi.
Mahalle sakinlerinden Fatma Acar ise: “evimizi alevler içinde görünce korku dolu anlar yaşadım. Evimizde 5 günden beri sular akmıyor. Yangına hiçbir şekilde müdahale edemedim. Sular akmış olsaydı en azından hortumla yangına su sıkabilirdim. Sadece izlemekle yetindim. Alevler evimizin bahçesine kadar sardı. -Eyvah yanıyoruz- dedim ve evi terk ettim. İtfaiyenin zamanında müdahalesi ile evimiz yanmaktan son anda kurtuldu. Fakat bahçemizde ki tüm sebze ve meyveler yandı. Belediye yetkililerine roman mahallesindeki otları biçerken bizim bu alandaki otları da biçmelerini söyledim. Belediye yetkilileri şahıs işi yapmadıklarını belirtti. Biz tehlikeyi daha önceden yetkililere söyledik, fakat önlemi alınmadığı için az kaldı yanıyorduk” dedi.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑