Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Eğitim

Roman asıllı öğrencilere özel faaliyet

Kandıra Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nda Roman asıllı öğrencilere özel etkinlikler düzenleniyor.

5 Mart 2013 Saat: 17:04
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 6.343 kez okunmuştur

Roman asıllı öğrencilere özel faaliyet
Roman asıllı öğrencilere özel faaliyet
Kandıra Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nda Tekkeli Küme Evleri mevkiinde oturmakta olan 45 Roman asıllı öğrenciye haftanın üç günü derslerden sonra; kitap okuma, müziksel etkinlikler, futbol, basketbol, voleybol ve masa tenisinin gibi etkinlikler düzenleniyor. Bu etkinliklere öğrenciler büyük bir istekle katılırken okul öğretmenleri de gönüllü olarak görev alıyor.
GÖNÜLLÜ ÖĞRETMENLER Öğretmenlerden Emine Baltürk, Cavit Demiröz, Mehmet Demirel kitap okuma etkinliğinin, Aynur Güzel, Hicran Uğur müziksel etkinliğin, Uğur Okkirman, Halil İbrahim Tarhan sportif etkinliğin gerçekleştirilmesinde görev alıyor. Okul müdürü Mete Domaç, şunları söyledi: “Öğretmen arkadaşlarımız bu tip etkinlikleri özellikle göçebe olarak yaşamalarından dolayı derslerden geri kalan öğrencileri diğer öğrencilere yetiştirebilmek için bazı günler kendiliğinden yapıyorlardı.
PROGRAM AKSAMIYOR Ancak daha sonra sayın kaymakamımızın isteği doğrultusunda düzgün ve belli bir programa bağlayarak ve işin içine müziksel, sportif etkinliği de katarak genişlettik. Öğretmen arkadaşlarımla yaptığım toplantıdan sonra hiç tereddüt göstermeden programın belli bölümlerinde gönüllü olarak yer aldılar. Program öğrencilere çok faydalı oluyor ve öğrencilerimiz programa aksatmadan devam ediyorlar.
EĞLENCELİ DAKİKALAR Mahallerinde oyun alanının elverişsiz olması nedeniyle eğlenemeyen çocuklar, okulda yaşadığı etkinliklere ilgi gösteriyor ve eğlenceli dakikalar geçiriyor. Haftanın bir gününde uyguladığımız kitap okuma saati ile de değişik kitapları okuyorlar. Programa istek olduğu takdirde diğer öğrencilerimizi de dâhil ediyoruz. Bu programda bizi destekleyen ihtiyaçlarımızı karşılarken zaman zaman ziyaret eden ilçe kaymakamımız Oktay Erdoğan’a ve programda özverili bir şekilde gönüllü olarak çalışan öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” NİSAN’A KADAR DEVAM Okul Müdürü Mete Domaç, programın bu şekilde nisan ayının sonuna kadar devam edeceğini daha sonra öğrencilerin durumlarının gözden geçirilerek gün sayısında ayarlama yapılarak yaz tatiline kadar devam edileceğini söyledi.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑