Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Eğitim

Peşini bırakmadık, nihayet tapuyu aldık

2005 yılında şahıs yerinin istimlak edilerek Zafer İlk ve Ortaokulu’nun bahçesine kazandırmak için başlatılan çalışma nihayet sonuçlandı. 83 bin lira istimlak bedeli ile yer İl Özel İdare’nin oldu

6 Şubat 2013 Saat: 21:00
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 8.567 kez okunmuştur

Peşini bırakmadık, nihayet tapuyu aldık
Peşini bırakmadık, nihayet tapuyu aldık
Kandıra Zafer İlk ve Ortaokulu bahçesinde bulunan şahıs yerinin 2005 yılında istimlak edilmesi için işlemler dönemin kaymakamı merhum Mehmet Sarıca tarafından başlatılmıştı. 2010 yılında okul alanında bulunan şahıs yerinin İl Özel İdare tarafından istimlak bedelinin çıkartılmasına rağmen bir türlü istimlak edilememişti. AKP’li İl Genel Meclisi Üyeleri Haluk Şen, İsmail Akalın ve CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Recep Şenol’un gayretleri sonrasında 83 bin lira karşılığında şahıs yeri istimlak edilerek İl Özel İdare tapusunu aldı. AKP’li İl Genel Meclis Üyesi Haluk Şen olayı şöyle anlattı; “Zafer Okulu’nun bahçesinde bulunan şahıs yerinin istimlak edilmesi için 2005 yılında dönemin kaymakamı merhum Mehmet Sarıca tarafından istimlak çalışmaları başlatılmıştı. Bürokrasinin yavaş ilerlemesi nedeniyle yıllar alan istimlak çalışmalarına İl Genel Meclisi üyelerimiz ile birlikte müdahil olduk.
İSTİMLAK EDİLEMEMİŞTİ 2010 yılında İl özel idare tarafından istimlak bedeli çıkmasına rağmen yer bir türlü istimlak edilemedi. İşin peşini bırakmadım. Sayın kaymakamımız ve il genel meclis üyesi arkadaşlarımın gayretleriyle her fırsatta bunu gündeme taşıdık ve başardık. Zafer İlk ve Ortaokulu alanında bulunan bu şahıs yerini okulun bahçesine dahil ettik. İstimlak bedeli olarak da il özel idare şahısa 83 bin lira ödeyerek tapusunu aldık. Kandıra giriş çıkış yolunun genişletilmesi esnasında Kandıra Belediyesi Anadolu Lisesi’nin bahçesinin istimlak bedeli karşılığında Zafer İlk ve Ortaokulu’nun bahçe düzenlenmesini üstlendi. Şahıs yerinin il özel idare tarafından alınmasıyla okul bahçesine dahil edilen bu alan, Kandıra Belediyesi’nin çalışmasıyla bahçe içerisine alınacak. Bu şekilde okulun bahçesi 4/1 daha büyümüş olacak. Öğrencilerimiz bu şekilde daha rahat edecek. Bu konuda emeği geçen ve bize destek veren tüm siyasi ve idarecilere teşekkür ediyorum.”
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑