Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Parçalanan koyununu belediyenin önüne attı

Kandıra Babalı köyü Orman Dibi mevkiinde koyun yetiştiriciliği yapan Hikmet Muti, koyunlarını köpeklerin parçaladığını belirterek Kandıra Belediyesi önüne gitti ve parçalanmış koyunlardan birini belediye önüne bıraktı

3 Ekim 2019 Saat: 11:25
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 9.358 kez okunmuştur

Parçalanan koyununu belediyenin önüne attı
Parçalanan koyununu belediyenin önüne attı

Kandıra Babalı köyü Orman Dibi mevkiinde koyun yetiştiriciliği yapan Hikmet Muti, koyunlarını köpeklerin parçaladığını belirterek Kandıra Belediyesi önüne gitti ve parçalanmış koyunlardan birini belediye önüne bıraktı. Kandıra Babalı'da 2 gün içinde 9 koyun, iddialara göre köpekler tarafından parçalanarak telef edildi. Hikmet Muti isimli vatandaş, 31 koyunundan 9’unu başıboş köpeklerin parçaladığını, 15 bin lira zararının olduğunu, köpekleri başka bölgeden alıp köylerine bırakan belediyenin zararını karşılamasını istedi. Muti, belediye önüne giderek eylem yaparken parçalanan bir koyunu da yanında götürdü, belediyenin önündeki yola bıraktı.

 

AKÇABEYLİ’DE 4 KOYUN TELEF OLMUŞTU

15 Temmuz 2019 tarihinde “Çiftçilerin koyun ve kuzuları katledildi! Mahalleli öfkeli” başlığı altında bir haber kaleme almıştık. Başka bölgelerden toplanıp kısırlaştırılarak Kandıra’nın Akçabeyli (Potlar) ve Karaağaç mahallelerine bırakılan başı boş köpeklerin vatandaşların küçük baş hayvanlarını telef ettiği iddialarını gündeme getirmiştik. Potlar Mahallesi’nde 10 Temmuz tarihinde iddialara göre Kadir Güneş’e ait koyunlar, ağılda otladıkları sırada köpeklerin saldırısına uğramış, 4 koyun telef olmuştu. Güneş, “Mahallemize bırakılan sahipsiz köpekler yüzünden 4 koyunum öldü. Öfkem ve üzüntüm büyük. Yetkililer bir an önce önlem almazsa bölgeye bırakılan hayvanlar bizlere de saldırabilir” demişti.

 

KARAAĞAÇ’TA 2 KOYUN KATLEDİLMİŞTİ

12 Temmuz 2019 tarihinde ise benzer bir olay Karaağaç Mahallesi’nde yaşanmıştı. İsmail Demir’e ait 2 kuzunun, başı boş köpekler tarafından telef edildiği ileri sürülmüştü. İsmail Demir, Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan ve Kandıra Kaymakamı Mehmet Ünal’a seslenerek, “Köpekleri buralara salıyorlar, kuduzlar mı ne? Geldiler, burada hayvanlarımızı parçaladılar. Bu duruma bir an önce bir hâl-çare bulunmasını istiyorum. Başıboş köpekleri kısırlaştırdık diyorlar, gelip buralara salıyorlar, ondan sonra da sahip çıkmıyorlar. Mağdur oluyoruz, bir an önce gereğinin yapılmasını istiyorum. Belediye başkanımdan da benim kuzularımı istiyorum. Belediye başkanının haberi-bilgisi olmadan bu hayvanlar buralara getirilip salınmaz. Hayvan barınağı var ise bu hayvanlar toplanılıp oralarda bakılmalı veya köpekler nerelerden toplanmışlarsa kısırlaştırılıp o taraflara götürülmeli. Bir bölgeden topladıkları hayvanları başka bir bölgeye götürüyorlar, başka bir bölgeden topladıkları hayvanları da buralara getiriyorlar, bu böyle olmaz. Çözüm bekliyoruz” ifadelerini kullanmıştı. Hayvanseverler ise köpeklerin koyun, kuzu ve inek tarzı hayvanlara saldırmasının görünen bir şey olmadığını, saldırıyı gerçekleştirenin çakallar olabileceğini dile getirirken kimi vatandaşlar ise köpeklerin, danalarına bile gözlerinin önünde saldırdığını dile getiren yorumlarda bulunmuştu.

 

ŞİMDİ DE 9 KOYUN… BELEDİYE ÖNÜNE ATTI

Bu olayın üzerinden 2,5 ay gibi bir süre geçti ki benzer olay, Kandıra Babalı köyü Orman dibi mevkiindeki merada yaşandı. Etrafı çitlerle kaplı ağıla iddialara göre köpekler girdi ve 2 gün içinde 9 koyunu parçaladı, 1 koyunu da yaraladı. Gazetemize konuşan Hikmet Muti, şunları kaydetti: “2 gün önce 7 koyunum parçalandı köpekler tarafından, bugün sabah da 2 koyunumun daha telef olduğunu gördüm. Başka bölgelerden toplayıp köyümüze saldıkları köpekler, buralara yabancı ve aç kalıyorlar, gelip hayvanlarımıza saldırıyorlar. Geçtiğimiz günlerde başka bir hayvan yetiştiricisinin 4 koyununu daha telef ettiler bu bölgede. 7 koyunum parçalandığında belediyeye söyledim, ‘Gelir toplarız’ dediler. Bugün 2 koyunum daha gitti. Siyah bir köpek kaçarak uzaklaştı. Köpekleri toplayacaklar, başka köye bırakacaklar, bu kez de oradaki vatandaşların canını yakacak. Bu çözüm değil. 31 koyunum vardı, borçla almıştım, 9’u telef oldu. 15 bin lira zararım var şu an. Belediyeden bunu karşılamasını istiyorum. Gittim bugün belediyenin önüne eylem yaptım. Parçalanan koyunumu götürdüm, belediye önüne bıraktım. Oradaki görevliler dediler ki; ‘Ağabey, böyle olmaz. Bunu kaldıralım buradan, biz sana yardımcı olalım falan filan’ kaldırdım ben de.”

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑