Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Sağlık

Özel kurumlar arasında yaşananlara Çini’den cevap geldi

Özel Kandıra Yenidoğan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Pakize Esra Çini gazetemize gelerek “Özel eğitim kurumları arasında yaşananlar yargıya taşındı” başlıklı haberimize yanıt verdi.

7 Şubat 2014 Saat: 14:02
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 10.117 kez okunmuştur

Özel kurumlar arasında yaşananlara Çini’den cevap geldi
Özel kurumlar arasında yaşananlara Çini’den cevap geldi
Özel Bedestan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin iddialarına yanıt veren Pakize Esra Çini, şu ifadeleri kullandı; “05/02/2014 tarihli gazetenizde çıkan ‘özel eğitim kurumları arasında yaşananlar yargıya taşındı’ başlıklı haberinizde adı geçen kurumun kurucu müdürüyüm. Haberde bahsedilen iddialar gerçek dışıdır. Özel eğitim kurumları bir kanun ve yönetmeliğe bağlı kurumlar olup milli eğitim bakanlığından alınan ruhsat ile çalışmaktadır. Öğrencilerin kurumda eğitim almaları tamamen velinin iznine tabidir. Hiçbir kurum, velinin onayı olmadan öğrenciyi kuruma kaydedemez. Anlatılan olayda adı geçen Sinem- Recep Yılmaz kardeşlerin amca oğlu olan Gürkan Yılmaz kurumumuzda eğitim almaktadır. İki ailenin evleri çok yakın olduğu için araç Gürkan’ı almaya gittiğinde diğer öğrencilerde kuruma gelmek istemişlerdir. Bunun üzerine şoförümüz çocukların amcası ve yengesinden onay alarak çocukları kuruma getirmiştir. YASAL İŞLEM YAPILMADI Çocuklar kurumda gayet keyifli vakit geçirmiş ve etkinlik yapmışlardır. Okul çıkışında ise kuzenleriyle birlikte evlerine teslim edilmişlerdir. Anneleri uzun süredir evinde olmadığından çocuklarla babaanne ilgilenmektedir. İddialara göre anılan kurum anneye ulaşarak çocukların zorla götürüldüğü noktasında dilekçe yazdırmış, işlem için gelen polis memuru olay anlatılınca yasal bir işlem yapılmasına gerek duymamıştır.”
KÖTÜ NİYETLİ Özel Kandıra Yenidoğan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Pakize Esra Çini, bahsi geçen kurum için çarpıcı iddialarda bulundu. Çini, “Tamamen kötü niyet güdülerek yaratılmış bu yapay durum 12 Şubat tarihinde adı geçen kurumun iki ortağı ve çalışanı olan kişilerle süre gelen davamız ile ilgilidir. 1 Ağustos 2013 gecesi kurumumuzda şaibeli bir yangın çıkarılmıştır. Olayda maddi hasar meydana gelmiştir. İtfaiye ve polis raporlarında olayın kundaklanma olduğu doğrulanmaktadır. YOLUMUZDAN DÖNMEYECEĞİZ Daha önce bu şahıslar ve uzantıları çeşitli yollarla bizlere ve çalıştığımız insanlara ulaşarak kurumumuzu Kandıra’da barındırmayacaklarını dile getirmişlerdir. Bu tehditlerin akabinde çıkarılan bu yangın kendilerini tek şüpheli haline getirdiği için kendilerine dava açmakta bir mahsur görmedim. Keza savcılıkta şikayetimi kayda değer bulup davayı açmıştır. Gazeteye verdikleri demeç tamamen davanın seyrini etkilemek içindir. 10 yıldır sektörün içinde var olan bir kurumuz. İzmit’te sağladığımız hizmet kalitesini Kandıra öğrencilerine de getirmek için yola çıktık. Yaratılan hiçbir olumsuzluk bizi yolumuzdan döndürmeyecektir. Gazetenize tarafsız ve anlayışlı tutumu için teşekkür ediyorum” dedi.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑