Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Adliye

Ongur ailesinden Kandıra Belediyesi’ne sitem

8 yıl önce yaptıkları evlerinde huzur bulamayan Nazmiye-İsmail Ongur çifti, belediye ve komşularının baskısı sonrasında ne yapacaklarını şaşırdılar.

19 Haziran 2013 Saat: 22:04
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 9.311 kez okunmuştur

Ongur ailesinden Kandıra Belediyesi’ne sitem
Ongur ailesinden Kandıra Belediyesi’ne sitem
Akdurak Mahallesi Alaca Sokak üzerine 8 yıl önce 3 kattan oluşan bir proje çizdiren Ongur ailesi belediye kontrolü altında 3 katlı evini yapmıştı. İki kat ruhsat verilen alana 3 kat yaptığı gerekçesiyle bir katı belediye tarafından yıkıldı. Bunun yanı sıra Ongur ailesi yanında bulunan arsa sahibinin hırçınlığına uğradı. Komşusuyla inşaat yapımında mesafe anlaşması yapmasına rağmen evin tamamlanmasının ardından her alana şikayet eden komşuları Ongur ailesine 8 yıldan beri zor anlar yaşatıyormuş. Komşusunun şikayeti üzerine o tarafta bulunan camlarını kapatan Ongur ailesi kaç yıldan beri karanlık bir evde yaşamını sürdürüyormuş. Buna rağmen belediyenin ve komşusunun baskıları Ongur ailesini en sonunda çileden çıkartmış.
Nazmiye Ongur’un iddiaları şu yönde; “8 yıl önce çizilen projemize belediye tarafından onay verilmesinin ardından komşumuz ile mesafe anlaşması yaparak inşaatımıza başladık ve kısa süre içerisinde 3 katlı evimizi tamamlayarak taşındık. Komşu mesafesinde cam olduğu için komşularımız bizi defalarca belediyeye şikayet ettiler. Halbuki biz komşu mesafesinde anlaşmıştık ve imar ve şehircilik müdürünün onayı ile inşaatımızı yapmıştık. Buna rağmen komşumuz farklı kurumlara şikayette bulunmuş. Bende mevcut camları kapattım. Bu zaman diliminde ahırda oturuyormuş gibi karanlık bir evde yaşadık ama komşularımla sorun çıkmasın diye katlandım. Ardından evimin ön cephesindeki balkonuma da karıştılar. Balkonumun kapatılması için komşular belediyeye defalarca şikayet etmişler. Bende dayanamayarak camlarımdaki sacları kaldırdım.
Üç katlı evime ruhsat almak için belediyeye başvurdum. Belediye yetkilileri bir katın imara aykırı olduğundan üçüncü katı yıkmamı söylediler. Ondan sonra ruhsat vereceklerini belirttiler. Bende üçüncü katımı yıkarak çatı mesafesinde teras kat yaptım. Fakat belediye buna da ruhsat vermedi. Ruhsatı almak için belediyenin her dediğini yaptım. Komşumun şikayetleri üzerine belediye bana ruhsat veremeyeceğini bir kez daha yeniledi. 8 yıllık evimde yıllardır bir huzur bulamadım.
Belediye imar müdürlüğü şimdilerde farklı konuşmaya başladı. Camları kapatırsan ruhsat veririz diyorlar. Belediyenin ve komşumun isteklerini karşılamak için yapmış olduğum evin bir katını yıktım, camları kapattım. Buna rağmen balkonuma da müdahale edilmesi beni çileden çıkarttı. Bu projeyi tasdikleyen Kandıra Belediyesi. İmara aykırı yapmış isem niye beni o dönemlerde uyarmadılar. Her gün denetleyen imar müdürü ve personeli aynı kişiler. Bu zaman diliminde ne değişti? Bu konuda devletimizden ve yetkili kurumlardan benim yılan hikayesine dönen ruhsatımın bana verilmesini istiyorum.
Belediye bizlerden emlak ve çevre vergisi istiyor. Ne yolumuz var ne de alt yapımız. Kendi imkanlarımızla yapmış olduğumuz yolda yaşamımızı sürdürüyoruz. Bizde Kandıra merkezinde ev yaptık. 8 yıldan beri sorunumuz bitmek tükenmek bilmedi. Bu nasıl bir adalettir. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun sizin aracılığınızla sesleniyorum.Biz Büyükşehir sınırları içerisinde yaşayan bir vatandaşız. Evimizin sorun ve sıkıntılarını yıllardan beri Kandıra belediyesi ile çözemedik. Evim ruhsatlı olmasına rağmen bir türlü iskan ruhsatı alamıyorum. Kandıra belediye başkanı ve çalışanları bizi yaktı. Büyükşehir belediyesinden yardım talep ediyoruz.”
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑