Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Eğitim

Önce meslek, sonra iş

Cemsy T

18 Şubat 2013 Saat: 18:03
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 8.263 kez okunmuştur

Önce meslek, sonra iş
Önce meslek, sonra iş
Kandıra’da işsizliğin önlenmesi, istihdamın artırılması ve iş piyasasına kalifiye eleman kazandırmak amacıyla açılan tekstil kursu büyük ilgi görüyor. İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi’nin ortaklaşa düzenlediği kurs, hem kursiyerleri hem de işverenleri memnun ediyor. Eğitim gören kursiyerlerin İŞKUR tarafından sigortaları ödeniyor ve günlük 20 lira harçlık veriliyor.
19 KİŞİYE İŞ İMKÂNI SAĞLANDI Kandıra’da 1 ay önce açılan Cemsy Tekstil, Halk Eğitim Merkezi aracılığıyla 19 kursiyere eğitim veriyor. Kursiyerlerin eğitim görürken aynı zamanda üretim yaptığını dile getiren Cemsy Tekstil Genel Müdürü Cemal Bilgin, şöyle konuştu: “Kandıra’ya 1 ay önce işletme açtık. Eleman alımında İŞKUR desteğiyle ve halk eğitim aracılığıyla tekstil kursu açarak 19 kişiye istihdam sağladık. İş için İŞKUR’a müracaat eden kişileri tekstil sektörüne kazandırmak için Halk Eğitim Merkezi’nden destek istedik.
8 SAAT ÇALIŞIP 20 TL KAZANIYOR Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Birdane, bizim bu talebimizi yerinde bularak kurs açtı. Şu an 19 kişiye tekstil kursu veriyoruz. 2 ay sonra bu kişiler sertifikalarını Halk Eğitim Merkezi tarafından alacak ve bundan sonra kalifiyeli elemanımız olarak bizimle çalışmaya devam edecek. Şu anda 19 kursiyer hem eğitim görüyor hem de üretim yapıyor. Günde 8 saat çalışıp 20 lira kazanıyorlar. Kurs bitiminde başarılı olan kursiyerler firmamızın sigortalı çalışanı olacak. İleri ki aylarda yine İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi’nden bu yönde taleplerimiz olacak.”
TALEP EDİLİRSE KURS AÇARIZ Kandıra Halk Eğitim Müdürü İsmail Birdane, “Bilindiği gibi ilçemizin en büyük sorunu işsizlik. İstihdamın arttırılması için düzenlenen meslek edindirme kurslarına katılan kursiyerler hem meslek sahibi oluyor hem de iş imkânlarından yararlanıyor. Cemsy Tekstil firmasının kursiyerlere sağladığı bu imkân bizleri ilçemiz adına çok memnun etti. Bu girişimleri diğer firmalardan da bekliyoruz. Talep olması durumunda kurs açarak daha çok vatandaşımızı iş sahibi yapmayı hedefliyoruz” dedi.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑