Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Adliye

O simitçi bu kez de hapiste

‘Simitçi’ diye bağırınca 3 bin lira ceza yiyen Kandıralı simitçi Erkan Ayhan, taksiti geciktirince bu kez de cezaevine girdi

5 Temmuz 2012 Saat: 17:33
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 11.256 kez okunmuştur

O simitçi bu kez de hapiste
O simitçi bu kez de hapiste
Kandıralı simitçi Erkan Ayhan’ın başına gelmeyen kalmadı! Simit satarken, yüksek sesle “simitçi” diye bağıran Kandıralı Erkan Ayhan, yaklaşık bir yıl önce mahkemelik oldu. Vatandaşlar tarafından mahkemeye verilen Ayhan, 3 bin lira ceza ödemek zorunda kaldı. Ayhan’ın cezası mahkeme tarafından 24 eşit taksite bölündü. Ancak Erkan Ayhan, bu taksiti de geciktirince geçtiğimiz günlerde gözaltına alındı, cezaevine gönderildi. BAĞIRDIN, TEHDİT ETTİN Kandıra’da 4 yıldır simit satarak geçimini sağlayan Erkan Ayhan’ın başı dertten kurtulmuyor. Bir yıl önce Kandıra sokaklarında simit satarken ‘simitçi’ diye bağırdığı için vatandaşlar tarafından tepki gösterilen Ayhan ile şikayetçiler arasında tartışma çıktı. Vatandaşlar tarafından, “Hem yüksek sesle bağırıp gürültü çıkarıyor, hem de bizi tehdit ediyor” denilerek mahkemeye verilen Ayhan’a, 6 ay hapis cezası çıktı.
TAKSİDİ BİLE ÖDEYEMEDİ Ayhan, cezaevinde yatmaması karşılığında 3 bin lira ceza ödemek durumunda bırakıldı. Mahkeme, bu parayı 24 eşit taksitte ödeyebileceğine hükmetti. Ancak işleri de bozulan Kandıralı simitçi, bu taksitleri ödeyemedi. Bir taksiti geciktirince de geçtiğimiz günlerde gözaltına alınıp cezaevine gönderildi. Erkan Ayhan’ı seven dostları, onun 125 lira için içeride yatmasına göz yummadı. Taksiti ödediler, Erkan Ayhan’ı dışarı çıkardılar. GÜNAH DEĞİL Mİ? Başına gelmedik kalmayan Kandıralı Erkan, “Simitçi diye bağırmazsam elimdeki simitleri satamam. Benden ne istiyorlar anlamış değilim. Ekmek param içim gece gündüz simit satıyorum, çabalıyorum. Benimle uğraşmaktan vazgeçsinler, ekmeğime engel olmasınlar. Ben bağırmadan nasıl simit satarım? Zekiye Yılmaz ve Nevin Yılmaz benden şikayetçi oldular. Onlar yüzünden ceza aldım. Ayıp değil mi? Bana günah değil mi? Benim ekmeğime mani oldular. 125 TL taksiti bile ödeyemedim, içeri girdim. Arkadaşlarım paramı ödemeseydi. 125 TL yüzünden içeride yatacaktım. Başbakan’dan, büyüklerimizden yardım istiyorum” dedi.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑