Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Siyaset

Nusret Acur: “Toplum seçime tek girmemizi istiyor”

Yerel seçimlere 7 ay kala İYİ Parti’nin yol haritasıyla ilgili konuşan İl Başkanı Nusret Acur, seçime kendi adaylarıyla girmeleri gerektiğini ifade etti.

5 Ağustos 2023 Saat: 11:10
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 634 kez okunmuştur

Nusret Acur: “Toplum seçime tek girmemizi istiyor”
Nusret Acur: “Toplum seçime tek girmemizi istiyor”

İYİ Parti Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Buğra Kavuncu, geçtiğimiz günlerde teşkilatların yüzde 90’ının, önümüzdeki yerel seçime partinin kendi adaylarıyla girmesi taraftarı olduğunu kaydetmişti. Konuyla ilgili İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Nusret Acur, gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Nusret Acur yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Seçimlerde nasıl bir yol izlenilmesi gerektiğine dair partimizde bir görüş ayrılığı söz konusu değil, tarafımız genel başkanımızın tarafıdır. Genel merkezimiz ne karar alırsa biz ona göre hareket ederiz ama bu seçimde yerel yöneticilerimiz ve partimizin önde gelenleri, kendi logomuz ve adaylarımızla seçime girme eğiliminde.

PARTİLERİN DÜŞÜNCESİ FARKLI
Şahsi düşüncem de hiçbir il, ilçe, belde ayırmaksızın İYİ Parti’nin kendi logosu ve adaylarıyla seçime girmesi gerektiğidir ancak genel merkezimiz ve genel başkanımız ne derse o olur. Genel merkez bana sorarsa düşüncemi oraya da iletirim. Sonuç olarak biz bir siyasi partiyiz ve iddiamız var. Cumhuriyet Halk Partisi başta olmak üzere diğer partilerle de ister istemez rakibiz. Bugüne kadar çok güzel ittifaklar yapıldı. Millet İttifakı sayesinde yıllar sonra pek çok belediye kazanıldı ama ittifakla nereye kadar gidilebilir bilemiyorum çünkü partilerin düşüncesi farklı. Partilerin yol yürüme yöntemleri farklı olunca kendi adaylarımızla seçime gidelim istiyorum.

TÜM İLÇELER VE BÜYÜKŞEHİR İÇİN ADAYLARIMIZ HAZIR
Bugün kesin olan bir şey var: Ne Cumhur İttifakı ne de AK Parti ile bir ittifak ya da birliktelikte olmayacağımızdır. Milletvekilimiz ve partimizin yetkili organlarıyla sahadayız. Siyaset boşluk kaldırmaz. İlçeleri bir kez dolaştık ikinci kez de dolaşacağız. Bugün seçim olsa 12 ilçe başta olmak üzere Büyükşehir için de adayımızı çıkaracak durumdayız. İl ve ilçe belediye başkanlıkları için aday adayı olan arkadaşlarımız var. Karamürsel’den adaylarımızı açıklamaya başlayacağız ancak olur da bir ittifak kararı çıkarsa bu arkadaşlarımızın üzülmemesi için isimlerini şimdilik açıklamıyoruz.

SAF HALİMİZLE SEÇİME GİRMEMİZ BEKLENİYOR
Aday adaylarımızı ve seçmen karşısına çıkacağımız adaylarımızı belirlemek için genel merkezin kesin kararını bekliyoruz. Türkiye’nin 81 ili 922 ilçesinde tek başımıza seçime girebilecek kapasitedeyiz. Kimseyle hesaplaşma, kin gütme gibi bir amaç içerisinde değiliz. İYİ Parti’nin kendi rüşdünü ispat etmesi için bu seçim bir fırsat. Kendimizi de bir tartmak istiyoruz. Kurulduğumuz günden beri ister istemez tek başımıza seçimlere giremedik. Toplumun bizden beklediği kendi başımıza seçime girmemiz. Olası bir ittifakta hangi ilçelerde aday çıkarmak isteyeceğimizi söylemek erken ama ilçe başkanları kendi ilçesinden aday çıksın ister.”

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑