Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Adliye

Nikomedya Club'un İskelesi De Yıkılacak

Büyükşehir önümüzdeki günlerde Kerpe'de bulunan Otel Nikomedya'nın iskele ve soyunma kabinlerini de yıkacak.

11 Mayıs 2009 Saat: 20:02
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.935 kez okunmuştur

Nikomedya Club'un İskelesi De Yıkılacak
Nikomedya Club'un İskelesi De Yıkılacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kandıra’da kaçak yapılaşmaya hiçbir şekilde müsaade etmiyor. Daha önce Çamkonak bölgesindeki kaçak villaları yıkan Büyükşehir, seçim dönemi yaklaşmasına rağmen yıkım kararları almaya devam ediyor. Büyükşehir önümüzdeki günlerde Kerpe’de bulunan Otel Varuna’nın kaçak iskele ve soyunma kabinlerini de yıkacak.

 

2005 Yılında Yapılmış

Kent genelinde “Otel Varuna” olarak bilinen, bir süre önce el değiştirerek Nikomedya Club Kerpe ismini alan, Kandıra’nın en önemli turistik tesislerinden biri olan otel, 2005 yılında herhangi bir izin almadan izinsiz inşaatlar gerçekleştirdi. Kerpe Paşaağzı mevkiindeki otelin kıyı alanında dolgu yapıldı, ruhsatsız ve soyunma kabinleri inşa edildi. Bölgede yapılan denetimlerde kaçak yapılaşmaları tespit eden Büyükşehir Belediyesi İmar İşleri ekipleri, 15.06.2005 tarihinde tutanak düzenleyerek çalışmalara mühür vurdu. Ayrıca kıyıdaki dolgu çalışmaları için 3621 Sayılı yasanın 14. maddesi ve Uygulama Yönetmeliğinin 21. maddesine göre, inşaatlar ile ilgili olarak da 3194 Sayılı Yasanın 32. ve 42. maddelerine göre işlem yapıldı, inşaatın durdurulması ve 3 ay içinde kıyının eski haline getirilmesi konusunda Kandıra Belediyesi’ne yazı yazıldı.

 

Kandıra Belediyesi'ne İkinci Hatırlatma

Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yapılan denetimlerde inşaat faaliyetlerinin devam ettiğinin görülmesi üzerine Kandıra Belediyesi’ne mevzuat hükümlerinin uygulanması, aksi halde 5216 Sayılı Yasanın 11. maddesi uygulanacağı tekrar hatırlatıldı. Ancak belediyesince hiçbir işlem yapılmaması sebebiyle Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tekrar devreye girdi ve dolgu ile iskele inşaatının 3194 Sayılı İmar Kanunu ve 3621 Sayılı Kıyı Kanunu uyarınca yıkılarak kıyının eski haline getirilmesine karar verdi.



Kaynak: www.sanalturizm.net
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑