Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Necmi Bulut: 17 bin TL’lik ücret işvereni zorlar

Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, 2024 asgari ücret miktarının belirlenmesi için başlayan görüşmelerle ilgili gazetemize konuştu. Bulut, 17 bin TL’lik asgari ücretin işvereni zorlayacağını kaydetti.

11 Aralık 2023 Saat: 23:14
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 751 kez okunmuştur

Necmi Bulut: 17 bin TL’lik ücret işvereni zorlar
Necmi Bulut: 17 bin TL’lik ücret işvereni zorlar

Yeni asgari ücret beklentilerini sorduğumuz KOTO Başkanı Necmi Bulut konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımız ‘Asgari ücretle geçinen insanların da memnun olacağı, iş insanlarına da yük getirmeyecek bir kararda olacağız’ dedi. Geçmiş enflasyon değil, gelecek yılın enflasyonu dikkate alınarak yeni ücret belirlenecektir. 15-16 bin TL civarında bir asgari ücret bekliyorum ama burada ne kadar verileceği önemli olan nokta değil. Birileri ürün ve hizmetlere hemen zam yapacaksa gelecek yeni rakamla da bir şeyler değişmez.

SÜREKLİ İSTEMEKLE OLMAZ
İşverenlere devlet tarafından sağlanan 500 TL’lik desteğin asgari ücrete yapılacak zamla orantılı artması ve desteğin devam etmesi iyi olur. SGK primleriyle ilgili bir talepte bulunmak çok doğru olmaz çünkü önümüzde bir seçim var ve herkes bunu bilerek bir şeyler istemekle meşgul ama bu doğru bir duruş değil. Şimdi talepler üst üste dile getiriliyor ama sonrasında bu talepler de bizden yani vatandaştan çıkarılıyor. Sürekli istemekle olmaz. Şunu söylemek isterim ki 17 bin TL’lik ücret, ifade edilen rakamlar arasında işvereni zorlar.”

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑