Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Eğitim

Narköy’de Yerli Malı Haftası kutlandı

Akçakoca İlkokulu öğrencileri, organik tarımı ve yerli tohum bankasıyla ülkemizde önemli bir yere sahip olan Narköy’de Yerli Malı Haftası’nı kutladı.

21 Aralık 2021 Saat: 20:45
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.350 kez okunmuştur

Narköy’de Yerli Malı Haftası kutlandı
Narköy’de Yerli Malı Haftası kutlandı

Akçakoca İlkokulu 2/F sınıfı öğrencileri, aileleri ve öğretmenleri Zeynal Güleçyüz nezaretinde Yerli Malı Haftası dolayısıyla Türkiye’nin ilk “eko-eğitim oteli” olan ve organik tarımıyla ülkemizde önemli bir yere sahip olan Nar Eğitim ve Organik Tarım Çiftliği’ni ziyaret etti. Programa özenle hazırlanan sınıf öğrencileri, hep birlikte şiirler okuyarak, şarkılar söyleyerek, yerli üretim olan ürünleri kullanmanın önemine dikkat çektiler.
YERLİ TOHUM BANKASINI İNCELEDİLER
Öğrenci velileri de günün anlam ve önemine uygun olarak hazırladıkları ikramlıkları ve yöresel lezzetleri misafirlere sundular. Programda yaklaşık 800 çeşit tohumun bulunduğu Narköy’ün Yerli Tohum Bankasını da inceleyen öğrenciler, çiftlikte bulunan hayvanları severek organik tarım bahçelerini gezdi ve Narköy Sanat Atölyesi’nde resim yaparak keyifli bir gün geçirdi.
YERLİ MALINI EN GÜZEL ÖĞRENECEKLERİ YER
Programda konuşan sınıf öğretmeni Zeynal Güleçyüz, öğrencilerin yerli malı konusunu en güzel anlayabileceği yerin Narköy olduğunu söyleyerek, kendilerini ağırlayan ata tohumlarının koruyucusu ve yaşatıcısı Nardane Kuşçu’ya teşekkür etti ve velilerin Kandıra Bezi’nden yaptıkları çeşitli hediyeleri takdim etti. Kendilerini ağırlamaktan dolayı memnuniyet duyduğunu ifade eden Nardane Kuşçu ise organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑