Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Muhtarlardan, Büyükşehir’in hizmetlerine tam not

Kocaelili muhtarlar, kentin en ücra köşesine kadar götürdüğü kaliteli ve hızlı hizmetlerinden dolayı Büyükşehir Belediyesine tam not verdi

24 Ocak 2024 Saat: 00:53
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 581 kez okunmuştur

Muhtarlardan, Büyükşehir’in hizmetlerine tam not
Muhtarlardan, Büyükşehir’in hizmetlerine tam not

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, hizmet noktasında mahallelerdeki ihtiyaçlara ve sorunlara anında ve kalıcı çözümler üretiyor. Büyükşehir’in ilçe merkezlerinde ve kırsalda yürüttüğü hizmetler muhtarların ve bölge sakinlerinin yüzünü güldürüyor. Alt ve üstyapı, ulaşım, Millet Bahçeleri, sosyal ve kültürel faaliyetler başta olmak üzere yapılan çalışmalarla 2023 tam bir hizmet yılı oldu. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, kent merkezinde ne varsa kırsalda da olacak anlayışıyla kentin en ücra yerlerine kadar vatandaşların daha hızlı ve kaliteli hizmet almaları talimat veriyor. Başkan Büyükakın’ın talimatıyla Büyükşehir’in en büyük hizmet ortağı muhtarların mahallelerdeki talepleri öncelik sırasına göre birer birer yerine getiriliyor.

HİZMET SEFERBERLİĞİ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, adeta hizmet seferberliği ilan ederek alt ve üstyapı, ulaşım, Millet Bahçeleri, çevre sağlığı, aile, gençlik ve spor, sosyal ve kültürel faaliyetler başta olmak üzere geçen yılı başarılı çalışmalarla dolu dolu geçirdi. Özellikle Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Kırsal Hizmetler Şube Müdürlüğü bünyesinde kurulan A Takımı, 2023 yılında Kocaeli genelinde muhtarlardan gelen talepleri anında müdahaleyle hızlı bir şekilde çözüme kavuşturdu. A Takımı ekipleri, özellikle kırsal mahallelerde taleplerin etkin ve hızlı şekilde karşılanabilmesi için hizmetleri kentin en ücra köşesine kadar taşıdı. Kırsal kalkınma hamlesinin bir parçası olarak Büyükşehir’in kırsalda yürüttüğü hizmetler muhtarların ve bölge sakinlerinin yüzünü güldürüyor. Büyükşehir’in kırsaldaki hizmetlerin aksamadan yürütülmesi için kurduğu ekipler, geride bıraktığımız yılda 80 farklı konu başlığı altında 2 bin 595 talebi yerine getirerek, çözüme kavuşturdu.

MUHTARLAR HİZMETLERDEN MEMNUN
Kocaeli genelindeki muhtarların, belediyeye gitmeden, “Muhtar Aktif Sistemi” üzerinden gönderdiği talepler, ilgili birimlere hızla iletiliyor. Burada değerlendirilen talepler, yerine getiriliyor. Muhtarlar, 2023 yılında kent merkezinde olduğu gibi kırsalda da hayatı kolaylaştıracak yüzlerce hizmeti hızlı ve kaliteli bir şekilde hayata geçiren Büyükşehir’e tam not verdi. Başkan Büyükakın’a teşekkür eden muhtarlar, yapılan hizmetleri değerlendirdi.

“TAHİR BAŞKANIMIZLA ÇALIŞMAK ÇOK GÜZEL”
Türkiye Muhtarlar Derneği Kandıra Şube Başkanı ve Çakırcaali Mahalle Muhtarı Adnan Kaçan:

“Kandıra olarak Büyükşehir’in hizmetlerinden memnunuz. 2023’de işlerin çoğu tamamlandı, bir kısmı bu yılın planlamasına alındı. Ne zaman talepte bulunsak, Hızır gibi yetişiyorlar. Kandıra’nın en ücra köşesinde ekipleri görmek mümkün. Yol bakımından çeşmeye varana kadar her şeye koşturuyor, ufak dokunuşlarla büyük işler yapıyorlar. Bir yandan Kandıra Belediyesi diğer yandan Büyükşehir, hizmetleri tartışılmaz. Büyükşehir, Kandıralı çiftçilere mazot, gübre, tohum olmak üzere çok sayıda tarımsal destekler de veriyor. Tahir Başkanımızla çalışmak çok güzel. Her konuda vatandaşımız da çok memnun, muhtarlarda memnun.”

“BAŞKANIMIZ DAHA NİCE HİZMETLERE İMZA ATACAK”
Kandıra Muhtarlar Derneği Başkanı ve Ballar Mahalle Muhtarı Yüksel Horos:

“Büyükşehir’in hizmet noktasında destekleri sayesinde güzel bir yılı geriden bıraktık. Taleplerimizin neredeyse hepsi yerine getirildi. Büyükşehir hizmet noktasında güzel bir ivme kazandı. Ne zaman telefon etsek, anında muhtar arkadaşlarımızın hizmetine ulaşıyorlar. Hizmetlerinden dolayı muhtarlığım ve vatandaşlar adına Başkanımız Büyükakın’a sonsuz teşekkür ediyorum. Kandıra’nın geniş bir coğrafyası var. Kandıra tarımın yoğun yapıldığı bir yer. Büyükşehir’in tarımsal desteklerinden memnunuz. Türkiye’ye örnek olacak projeleri hayata geçirdi Başkanımız. Bölgede, alt ve üst yapı çalışmaları büyün oranda tamamlandı. Doğalgaz şu an bütün köylere ulaştırıldı. Başkanımız sihirli ellerinin dokunuşuyla bizlere çağ atlattı.”

“112 ACİL SERVİS GİBİ HEP YANIMIZDA”
Türkiye Muhtarlar Derneği Kocaeli Şube Başkanı ve Kurtdere Mahalle Muhtarı Mustafa Ersoy:

“Kocaeli Büyükşehir Belediyemizin il genelinde ve mahallelerimizde yaptığı hizmetlerle vatandaşların taleplerine en iyi şekilde cevap verdi. Al ve üstyapı olsun, ulaşım olsun tüm hizmetlerinden memnunuz. Özellikle biz muhtarların, ‘112 Acil Servisi’ olarak gördüğümüz A Takımı’nın hizmetlerinden memnunuz. Her aradığımızda, çalışmalarıyla yanımızda olduğu için sonsuz teşekkür ediyoruz. Başkanımız Büyükakın, çiftçilere mazot, gübre, tohum başta olmak üzere onlarca tarımsal desteklerle, üretimin devam etmesi için üreticileri teşvik etti. Bunları da çiftçilerimiz memnuniyetle karşıladı. Daha önce ekilmeyen arazilerimiz ekilmeye başladı. Başkanımız, kırsal mahallelerdeki ulaşım sorununu hızlı bir şekilde çözdü. İnşallah 2024’te de hizmetler artarak devam edecektir. Hizmetlerinden dolayı şahsım, muhtarlar ve mahalle sakinleri adına Başkanımız Büyükakın ve ekibine teşekkür ediyorum.”

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑