Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Adliye

Muhtarı tutuklatan Aydın ailesi, bedelini ağır ödedi.

Kandıra Akçaova Köyü’nde İski’nin Yeşilçay İçme Suyu Projesi nedeniyle binlerce insan çaresizlik içinde çözüm arıyor.

1 Nisan 2011 Saat: 21:02
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 11.048 kez okunmuştur

Muhtarı tutuklatan Aydın ailesi, bedelini ağır ödedi.
Muhtarı tutuklatan Aydın ailesi, bedelini ağır ödedi.
Kandıra Akçaova Köyü’nde Yeşilçay İçme Suyu Projesi nedeniyle 30 yerleşim yerine imar verilmiyor. Bu da insanları endişelendirip korkutuyor. Herkes kendine göre çeşitli çareler arıyor fakat her seferinde devletin engellerine takılıyor. Adamını bulan işini yaptırıyor ya bulamayan? Önceki gün Akçaova Köyü Şehitlik Mezarlığı mevkiinde uzun yıllardan beri tavuk üreticiliği yapan Fahri Aydın’ın çiftliği kaçak yapılaşma nedeniyle Kandıra Belediyesi tarafından yıkıldı. Yıkıldı yıkılmasına da bir sürü soru işareti bırakarak.
Bizde olay yerine giderek olayın aslını birinci ağızdan dinledik. Fahri Aydın olayı şöyle anlattı; “İski Yeşilçay projesinin bölgemizde başlatılmasıyla birlikte su havzasında kalan tüm bölgelere imar yasağı getirildi. Buna rağmen köyümüz ve çevresinde kaçak yapılaşmalar hiç ara vermeden devam ediyordu. Bende bunlara bakarak tavuk çiftliğime ek ilave yaptım. Fakat köyde ve çevresinde 30’u aşkın ev, ahır ve çiftlik gibi kaçak yapılaşmaları göremeyen köy muhtarımız ve Kandıra Belediyemiz, benim ek ilavemi görmüş. Aslında olay köyümüzdeki kaçak yapılaşmaları yıkmak değil, sadece bizi yıldırmak ve korkutmak.”
26.Temmuz.2009 tarihinde evlilik işlemleri için köy muhtarı ile tartışmaya giren Güvenç Aydın olayı şöyle anlatıyor; “26.07.2009 tarihinde nikâhım için köy muhtarı Remzi Yüce ile Kandıra Muhtarlar Derneği’nde nikâh işlemlerimi yapmak için bir araya geldik. Muhtarın işlemleri tamamlamasının ardından Muhtarlar Derneği sekreteri 140 TL ücret talep etti. Bu ücreti ödediğim halde makbuz alamadım, almak için çeşitli tarihlerde Kandıra’ya dört kez geldim. Evlilik cüzdanı bedelinin çok çok yükseğinde bir bedel istemelerinden duyduğum endişe bu konu hakkında araştırma yapmamı sağladı. Öğrendim ki benim gibi yüzlerce kişiye aynı taktiği uyguluyorlarmış. Bende duyarlılık göstererek Eski İlçe Kaymakamı’na suç duyurusunda bulundum.”
Fahri Aydın, “Akçaova muhtarı Remzi Yüce ve Kandıra Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Güzel benim şikâyetim üzerine suçlu görülerek mahkemece tutuklanarak ceza evine gönderildi. Muhtarların tutuklanmasının ardından evime birileri gelerek, şikâyetimi geri almamı aksi takdirde bunun bedelini ağır ödeyeceğimi belirttiler. Biz şikâyeti geri almayınca Kandıra Belediyesi tarafından çiftliğe yaptığımız ek ilavenin yıkım kararı çıktı. Ardından hukuki yollara başvurdum fakat bana yardımcı olacak kimseyi bulamadım. Avukatlarla görüştüm yine sonuç alamadım. Tutunacak dalım kalmadı. Kimsenin bir çöpüne dokunmadığı halde benim ek ilave çiftliğimi darmadağın ettiler” dedi.
Bizde Akçaova Köyü Muhtarı Remzi Yüce’ye köylerinde kaçak yapılaşma olup olmadığını sorduk. Muhtar Yüce, köylerinde kaçak yapılaşmanın olduğunu doğruladı. Fakat bu kaçak yapılaşmaların tamamını köy muhtarlığı olarak Kandıra Belediyesi’ne bildiriyoruz. Kesinlikle Fahri Aydın’ı ben şikayet etmedim. Onu şikayet eden sınır komşusuymuş” dedi.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑