Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Muhtar Maaşı 8 Bin 506 TL, Emekli Maaşı 5 Bin 500 TL

Temmuz ayında asgari ücret ve memura gelen zamlarla birlikte muhtar maaşlarına da ücret artışına gidildi. Köy veya mahallelerin yönetimini üstlenen muhtar maaşlarına yapılan zamlar sonrası ücret artışı merak konusu oldu.

15 Ocak 2023 Saat: 09:50
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 892 kez okunmuştur

Muhtar Maaşı 8 Bin 506 TL, Emekli Maaşı 5 Bin 500 TL
Muhtar Maaşı 8 Bin 506 TL, Emekli Maaşı 5 Bin 500 TL

En az 25 yıl çalışıp prim ödeyen emekli maaşından fazla olması, asgari ücretle emekli maaşları arasındaki uçurumun artması emeklilerin tepkisini artıryor.
Muhtar Yasası’ndaki değişiklik ile sözde muhtarların mali hakları koruma altına alındığı ifade edilirken en düşük emekli maaşının üstünde olması emeklilerde tepki oluşturdu.
Köy ve mahalle halkı tarafından seçilen muhtarlar köy veya mahalle tüzel kişiliğini temsil eder. Muhtar maaşları Resmi Gazete yayımlanan düzenlemeye göre asgari ücrete eşitlenmiştir. Görevleri 5 yıl olan muhtar maaşlarına da böylelikle zam geldi.
Muhtar Maaşı 2023
Muhtar maaşları 2022 Ocak ayında 3.472.81 TL olarak belirlenmişti. Ancak Yeni Ekonomi Paketi’nin TBMM’de kabul edilmesi ile birlikte muhtar maaşları asgari ücret seviyesine getirildi. Buna göre muhtar maaşları artık asgari ücretin altında kalmayacak ancak emekli maaşları muhtar maaşlarının altında kaldı.
Asgari ücrete yüzde 54,66 zam geldi. Buna göre geçen sene 5.500 TL olan net asgari ücret zam sonra 8 bin 506 lira oldu.
En Yüksek ve En Düşük Muhtarlık Maaşları Ne Kadar?
Resmi Gazete’de 15 Nisan 2022 tarihinde yayımlanan düzenlemeye göre muhtar maaşları asgari ücret seviyesinde çekildi. Böylelikle muhtar maaşları 8 bin 506 TL oldu. Bütün muhtarların maaşı, köy veya mahalle fark etmeksizin aynıdır. Muhtar maaşları her yerde aynı orandadır.
Dul yetim maaşı ne kadar oldu?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm emeklilerin maaş artış oranının yüzde 30 olarak uygulanacağını açıkladı. Böylece dul ve yetim aylığı alanların maaşları da Ocak 2023’te yüzde 30 artırılmış oldu. Ayrıca yeni senede en düşük emekli aylığı da 5.500 liraya çıkarıldı. En düşük emekli aylığının artması, en düşük dul ve yetim aylığı alanların da maaşlarını artırmış oldu. Buna göre yeni senede yüzde 25 hisseye göre en düşük dul ve yetim aylığı 1.430 liraya çıktı. En yüksek aylık da 13 bin liraya yükseldi. Yeni zamla birlikte dul ve yetim maaşı alanların ek ödemeleri de artırıldı.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑