Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Siyaset

Muharrem İnce, Kocaeli’den açıkladı: “CHP kendi kendini karıştırıyor”

Memleket Hareketi kapsamında bin gün boyunca Türkiye’yi karış karış gezecek olan CHP Yalova eski Milletvekili İnce bugün Kocaeli’ye geldi. İnce’nin ilk durağı CHP İzmit eski İlçe Başkanı Küçükkaya’nın iş yeri oldu

22 Ekim 2020 Saat: 13:45
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.546 kez okunmuştur

Muharrem İnce, Kocaeli’den açıkladı: “CHP kendi kendini karıştırıyor”
Muharrem İnce, Kocaeli’den açıkladı: “CHP kendi kendini karıştırıyor”

Sivas'tan başlattığı "Bin Günde Memleket Hareketi" programı kapsamında Kocaeli’ye gelen Muharrem İnce, Körfez Sanayi Mahallesi ve Perşembe Pazarı'nda esnafı ziyaret etti. İnce ziyaret programlarından önce CHP İzmit İlçe eski Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya’nın işyerinde basınla bir araya gelerek açıklamalarda bulundu.

KURUCULAR KURULU GELDİ
"Bin Günde Memleket Hareketi"ni başlatan CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce bugün Kocaeli’ye geldi. Muharrem İnce ile birlikte Memleket Hareketi'nin kurucular kurulu üyeleri Hacı Güzeller, Murat Hasar, Serkan Ufuk Akgün, Aykut Demiray, Yağız Elver, Mert Ünlü, Meryem Şengül Kala, İpek Özkan Sayan, Osman Serkan İleri, Mehmet Kazancıoğlu, Hüseyin Baraner ve Ayça Özsoy Sarıkamışlı katıldı. Ayrıca programa CHP İl eski Başkanı Rıdvan Alkan, CHP İl eski yöneticisi Mustafa Kahraman, İl Gençlik Kolları eski Başkanı Murat Erinç ve CHP İl eski yöneticisi Gökhan Ercan katıldı.

FOTOĞRAFTA BENİ KESMİŞ
Muharrem İnce CHP yönetimini topa tuttu ve şunları söyledi: "Bir gazeteci kardeşimiz birileri İyi Parti ve CHP’yi karıştırmak mı istiyorlar diye bana sordu. İyi Parti’yi bilmem ama CHP kendi kendini karıştırıyor. CHP’ye gelince bir yetkili çıktı Atatürk demem Mustafa Kemal derim dedi. Azerbaycan konusunda çelişkili cümleler söyledi. Tabipler Birliği'nde iskambil kağıdından ekonomi düzeltildi. Daha sonra cenazeye gittik, genel başkanla yan yanaydık. Fotoğrafta bile CHP Genel Merkezi beni kesmiş. Fotoğrafta bile beni kesen Cumhurbaşkanı adayı olarak bana oy vermiş midir? Bana destek olmuşlar mıdır?

KİMSEYE KARIŞMA DERDİMİZ YOK
O fotoğrafı kesenler partide bölücünün kim olduğunu gösterdiler. Biz ne yaptık? Bir memleket hareketi başlattık. Kimseyi karıştırmak gibi derdimiz yok. Bu yönetim anlayışı kendi kendini karıştırıyor. Bakın CHP Genel Merkezi'nin çalıştığı ve bugüne kadar 8 milyon lira ödediği anket firması CHP’nin oyunu yüzde 17 olarak açıkladı. Dokunsan yıkılacak bir iktidar var ama muhalefetin oyları düşüyor. Görünen o ki millet iktidardan da muhalefetten de memnun değil. Biz bunu değiştireceğiz. Ortada seçim yokken ittifak yaparsan kendi partini zayıflatırsın.”

CHP MEDYAYA BASKI KURUYOR
İktidar ve muhalefeti karşılaştıran İnce şu ifadelere yer verdi: “Basın yüzde 90 iktidarın kontrolünde. Yüzde 10’u ise muhalefetin elinde. İktidar yanlısı basın beni verdiğinde ortalık ayağa kalkıyor. Halk TV beni niye vermedi? CHP genel merkezinden mi korkuyorlar? İktidarın muhalefetin ne farkı var. Hepsi aynı bunların. CHP genel merkezi olarak sen de medyaya baskı kuruyorsun. Asıl problem Türkiye’de en fazla sendikasız çalışan sektör basın sektörüdür. Allah’ın izniyle sendikalaşmayı başlatacağız. Basını düzelteceğiz. Türkiye’de basın ve yargı düzgün ilerlemiyor. İktidar ve muhalefet aynı kafada. AKP nasıl medyaya baskı kuruyorsa, CHP de kuruyor. Bize muhalefet olanları gösterme diyor.”

BENİ ELEŞTİRMİŞLERDİ
İnce sözlerini şöyle sürdürdü: “Memlekette ekonomi iyi gitmiyor. Cumhurbaşkanlığı kampanyasında ben dolar 8-10 TL’ye çıkacak dediğimde yandaş medya beni eleştirmişti. Ancak bugün dövizdeki durumu görüyorsunuz. İddia ediyorum. Yakında raflar boşalacak. Almak için ilaç bulamayacaksınız. Aslında iktidar çok zayıf durumda. Üflesen düşer ama muhalefete de gereken güven yok. CHP kendi kendini karıştırıyor. Mustafa Kemal tartışmasını kim çıkarttı. CHP’nin içinden çıktı. Türkiye’de sadece iktidar değil. Muhalefet sorunu da var. Bu kampanyayı nasıl yapıyor diyorlar? bu para nereden geliyor? diye soruyorlar. 1 yıllığına kiraladığımız otobüs 10 yaşında. Şu anda 11 bin kilometre yol yapmışız.”

MİLLETVEKİLİ YAPMADILAR
“Her gittiğiniz ilde sizi karşılayan CHP’lilerin bundan sonra zorluklarla karşılaşacağını düşünmüyor musunuz? Bu kampanyanız parti içinde disiplin soruşturmasına yol açarsa B planınız var mı?” sorusuna yanıt veren İnce “Arkadaşlarıma daha ne yapacaklar? Zaten hiçbirini milletvekili ve meclis üyesi yapmadılar. Bundan sonra ne yapacağımızı, çalışma sonrası vatandaşlardan gelen tepkiye göre yöneteceğiz” dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑