Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Siyaset

Millet İttifakı tek ses: “İkinci turda kazanacağız”

Millet İttifakı temsilcileri bugün seçim güvenliği toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda seçimin ikinci tura kalması sebebiyle ümitsizliğe düşülmemesini ve ikinci tur da Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimi mutlaka kazanacağı vurgusu yapıldı.

16 Mayıs 2023 Saat: 15:20
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 806 kez okunmuştur

Millet İttifakı tek ses: “İkinci turda kazanacağız”
Millet İttifakı tek ses: “İkinci turda kazanacağız”

Cumhurbaşkanlığı ve 28'inci Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri için Türkiye sandık başına gitti. YSK tarafından açıklanan sonuçlara göre; Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan ile Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ikinci tura kaldı. Milletvekilliği seçimlerinde ise Kocaeli’de Cumhuriyet Halk Partisi 4 milletvekili çıkarttı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalmasının ardından Millet İttifakı'nın Kocaeli temsilcileri bugün basın mensupları ile bir araya geldi. Lastik İş Sendikası Sosyal Tesisleri'nde CHP Kocaeli'nin ev sahipliğinde düzenlenen programa; İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, CHP Kocaeli'nin listelerinden seçilen milletvekilleri, Millet İttifakı'nın il başkanları ile ittifak üyesi partilerin yöneticileri katıldı.

SARI, “HATALARIN FARKINA VARDIK”
Programda ilk olarak konuşan CHP İl Başkanı Bülent Sarı, “Bu seçimden değişim çıktı. Öncelikle sandıklarda görev alan tüm demokrasi kahramanlarına ve emek harcayan herkese teşekkür ediyorum. 14 gün kaldı. Hemen eylem planı yapmamız gerekiyordu. Tekrar başlayacağız. Hayattan mücadeleyi çıkartırsak hiçbir şey kalmaz. Mücadeleye devam edeceğiz. Biz yıkılmadık. Sadece birinci turda istediğimiz alamadık. Ama ikinci turda mutlaka kazanacağız. Hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın. Biz Millet İttifakı olarak tüm mücadelemizi vereceğiz. Sandığı en güzel şekilde koruyarak 28 Mayıs:’ta bu seçimi alacağız. 28 Mayıs çok önemli bir gün. Tüm örgütler tekrar sahaya çıkacağız. Çalınmadık kapı bırakmayacağız. Bu ceberrut yönetimi tekrar anlatacağız. Tekrar bir araya gelerek başaracağız. Çok az kaldı. Bunun için yaptığımız hataların farkına vardık. Biz bu vatanı kazanmak ve yönetmek için yola çıktık. Tekrar birleşeceğiz ve kazanacağız” dedi.

ACUR, “KAZANCI 14 GÜN ERTELEDİK”
İYİ Parti İl Başkanı Nusret Acur, “Suratlarımızdaki motivasyonsuzluğu düzeltelim. Kimsenin kazanmadığını anlayalım. O kadar birinci turda biteceğine inanmışız ki motivasyonumuz düştü. Biz bu kazancı 14 gün erteledik. Recep Tayyip Erdoğan ilk defa kazanamadı. Buradan bakalım. Kocaeli’de milletvekili sayıları düştü. Kendimize inanmamız ve güvenmemiz lazım. Sahada mücadele etmemiz ve inanmamız lazım. Önce kendi üyelerimizden başlayacağız. Kaybedilmiş hiçbir şey yok. Sandığa girmiş oyların o şekilde çıkmasını sağlayalım o bile yeter. Bunlar deprem bölgesinde çadır satan insanlar, oyları mı çalmayacaklar. Bu 13 gün bir olalım ve sahada olalım. Bugüne kadar Erdoğan’a oy vermiş insanlardan oy isteyeceğiz. Bu 13 gün ben gece gündüz yatmayacağım, çalışacağım” ifadelerini kullandı.

MUTLU “ERDOĞAN’IN BACAKLARI TİTREDİ”
Saadet Partisi İl Başkanı Zafer Mutlu, “Gazamız mübarek olsun. Önemli bir eşiği geçtik. Seçimi ikinci tura taşıdık. Çok açık farklarla seçim galibi olan Cumhurbaşkanının ilk kez bacakları titredi. Bu önemli bir adımdır. İl turda bitirmeyi düşündük hep fakat biz ikinci turun olma ihtimaline de hazırdık. İkinci tursa sandığa gitmeyenlerin daha iyi konsolide edilmesi ve Sinan Oğan’ın seçmenleri üzerine çalışmayla biz ikinci turu alabileceğimize inanıyorum. Bu birinci tur seçimleri millet iyi analiz edecek. Seçmene söylemek istediklerimiz daha net anlatacağız. Gece gündüz çalışacağımıza söz veriyoruz” dedi.

TAŞVEREN, “HALKIMIZ MESAJ VERDİ”
DEVA Partisi İl Başkanı Semih Taşveren, “Şu an itibariyle 12 günümüz var. Seçimlerin ilk ayağı tamamlandı. Seçim ikinci tura kadlıktan sonra ikinci tur için çalışmalarımıza başlamıştık. Mücadeleden vazgeçmek bize yakışmaz. Hak, hukuk ve adalet için çalışacağımız 12 günümüz var. Bu bir referandum aslında. Bir tarafta nefret dili, diğer taraf kucaklayacı ve ülkenin sorunlarını bilen bir yönetim seçeneği. Halkımız bize bir mesaj verdi. İkna edemediğimiz bir seçmen kitlesi var. Bu kitle siyasetçiye küskün. Motivasyonumuzu kaybetmeden son güne kadar çalışmalarımızı devam ettirmeliyiz. Bunun sözünü veriyoruz” şeklinde konuştu.

NAZLIGÜL, “AKP HİZBULLAH’I MECLİSE SOKTU”
Demokrat Parti İl Başkanı Mustafa Nazlıgül, “Meclise kimler girdi? Erdoğan Millet İttifakı’nı terörist olmakla suçladı. HDP’yi biz mi soktuk meclise? Ama AKP, domuz bağıyla çocuk öldüren Hizbullah’ı meclise soktu. Biz bu memleketi bunların eline bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.

ARABACI, “SANDIĞA GÖMECEĞİZ”
Gelecek Partisi İl Başkanvekili Hasan Arabacı, “Kaybedeceğimiz bir şey yok ama kazanacağımız çok şey var. Çocuklarımız için kazanacağımız çok şey var. Allah nasip ederse bunları 14 gün sonra sandığa gömeceğiz ve bütün bileşenler olarak tarih yazacağız. Kimse bizim imanımızı sorgulayamaz. Sandığa gitmeyen insanlarımızı vatana sahip çıkmaya davet etmemiz lazım” dedi.

KANKO, “DAHA Z RAPORUNU ALMADIK”
CHP Kocaeli listelerinden milletvekili seçilen Muhip Kanko, “Seçim sonuçlarının açıklanmasıyla bir manipülasyona şahit olduk. Bizim motivasyonumuz bozulmadı ama. Bu seçimi biz alacağız diyorduk ama meclisin çoğunluğunu kayvbettikten sonra üzüldük. Ama kaybettiğimiz bir şey yok. Cumhurbaşkanliği seçimleri ikinci tura kaldı. Bu hesabın daha Z raporunu almadık. Raporu aldıktan sonra sonucu göreceğiz” ifadelerini kullandı.

YILDIZLI, “KAYBEDİLMİŞ BİR ŞEY YOK”
CHP Kocaeli Milletvekili Harun Özgür Yıldızlı, “Kaybedilmiş bir şey yok. Maç 1-1 berabere kaldı. 24 saatte çok değişir. Kimse umutsuzluğa kapılmasın. Biz bu seçimi mutlaka kazanacağız. Ev ev dolaşmamız gerekiyor. İlk günden itibaren çalışmalara başladım. Bundan sonra da bu çalışmalar devam edeceğiz. 13’üncü Cumhurbaşkanımız Kemal Bey olacak” dedi.

ÇİLER, “ARKAMIZDA DEVLET DESTEĞİ YOK”
CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler, “Şans her zaman kapıyı çalmaz. Önemli olan cesaretli olmamız ve sahaya çıkmamız. Düzenli şekilde çalışıp emek vermemiz lazım. İl başkanlarımız organize olsun ve görev dağılımı yapalım. Bizim arkamızda devlet desteği, kamu çalışanları, yerel yöneticiler yok. Zaferimiz yakın. Deprem bölgesindeki sonuçların da güvenilir olduğunu düşünmüyorum. Önce siz kendinize güveneceksiniz. Başarı hepimiz olsun ve o gün bunu kutlayalım” dedi. Konuşmaların ardından toplantı, basına kapalı olarak devam etti.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑