Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Memur adayları 130 dakika ter döktü

Milyonlarca gencin devlet memuru olma hayali ile bir yıl boyunca çalıştığı kamu personeli seçme sınavı yapıldı. Adaylar sınavda ter dökerken aileleri de onları heyecanla dışarıda bekledi

1 Ağustos 2022 Saat: 07:49
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 548 kez okunmuştur

Memur adayları 130 dakika ter döktü
Memur adayları 130 dakika ter döktü

Üniversite mezunu milyonlarca gencin umut kapısı olan KPSS, bugün birçok noktada gerçekleştirildi. 81 il ve merkezi ve KKTC'nin başkenti Lefkoşa da dahil olmak üzere toplamda 104 sınav merkezinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen sınavda 120 soru soruldu. Adaylara tüm soruları cevaplamak için toplamda 130 dakika süre verildi. Soruların dağılımı ise şöyle oldu: Genel yetenek ve genel kültür ilk oturum sınavında KPSS genel yetenek testi: 30 Türkçe, 30 Matematik; KPSS genel kültür testi: 25 Tarih, 18 Coğrafya, 9 Vatandaşlık ve 6 güncel bilgiler olmak üzere 60 soru.

SONUÇLAR 1 AY SONRA AÇIKLANACAK
Sabahın erken saatlerinde sınava girecekleri okullara giden memur adayları; sınav saati yaklaşınca sınav salonlarına alındı. Sınav salonlarına girmeden üst araması yapılırken eksik belge ile sınava gelenler içeriye alınmadı. Öte yandan saat 10.00’dan sonra gelen adaylar da sınav salonuna alınmadı. Sınav sonrası çeşitli platformlarda sınavı değerlendiren adaylar, Türkçe sorularının çok zor olduğunu ifade etti. Genel kültür testini oldukça kolay bulan adaylar, tarih sorularını da kolay yanıtladıklarını belirtti. Adaylar 130 dakika süren sınavda ter dökerken aileleri de çocukları için okulun önünde dua ederek bekledi. Adayların aylardır hazırlandığı sınavın sonuçları ise 2 Eylül Cuma günü açıklanacak.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑