Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Eğitim

Megip, Nitelikli Eleman yetiştirecek

İlave istihdam seferberliği kapsamında Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında kısa adı MEGİP olan "Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü imzalandı.

26 Ekim 2018 Saat: 10:29
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.987 kez okunmuştur

Megip, Nitelikli Eleman yetiştirecek
Megip, Nitelikli Eleman yetiştirecek

Bu protokol gereği 2 yıl boyunca işverenlerin istediği nitelikli elemanların yetiştirilmesi için mesleki eğitim kursları düzenlenecek.

İŞKUR Müdürü Ulvi Yılmaz, Kocaeli Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Elif Bilgisu, Metraco A.Ş. firması temsilcisi Cesim Bildirici İzmit Halk Eğitim Merkezi Müdürü Salih Aydın’ın imzaladığı protokol sonrası açıklama yapan İŞKUR Müdürü Yılmaz, “ TOBB ile imzaladığımız, Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP) kapsamında İşverenlerimizin nitelikli işgücü ihtiyacını karşılamak üzere düzenlenecek mesleki eğitim kurslarımızda teorik ve pratik eğitimi bir arada uygulayabileceğimiz yeni bir sistemi hayata geçiriyoruz.

GİDERLER İŞKUR’DAN

Bu kapsamda 160 fiili günü geçmeyecek şekilde düzenlenecek mesleki eğitim kurslarımıza katılan vatandaşlarımıza günlük 61,65 TL cep harçlığı ödenmesinin yanı sıra katılımcıların iş kazası ve meslek hastalığı ile genel sağlık sigortası primleri de Çalışma ve İş Kurumunca karşılanacaktır. Düzenlenecek eğitimlerde eğitime ilişkin eğitici, kursiyer zaruri gideri ve GSS kapsamında yapılacak tüm giderler İŞKUR tarafından karşılanabilecektir.

MESLEK ÖRGÜTLERİ BİLDİRECEK

Bu noktada işverenlerimizden beklentimiz, hangi meslekte ve hangi nitelikte işgücüne ihtiyaç duyduklarını bizimle paylaşmalarıdır. İşverenlerimiz bu bildirimlerini bağlı oldukları meslek örgütleri aracılığı ile (Sanayi ve Ticaret Odaları ve Borsalar Birliği) tarafımıza iletebileceklerdir

İMZA ALTINA ALINDI İlimizde bu kapsamda Sanayi ve Ticaret Odaları temsilcileri ile Kocaeli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü yetkilileri toplantılarını gerçekleştirmiş, işgücü piyasasından alınan eğitim başvuruları değerlendirilerek protokol kapsamında ilk MEGİP eğitimlerinin Metraco İthalat İhracat ve Tic. A. Ş.’nin talebi doğrultusunda, 100 kişiye yönelik Düz Dikiş Makineci mesleğinde düzenlenmesini uygun görerek karara bağlamıştır. Yapılacak eğitimin 25 katılımcıdan oluşan ilk grubu 5 Kasım 2018 tarihinde başlatılacak olup, eğitimin çerçevesini oluşturan MEGİP Eğitim Hizmetleri Protokolü 25 Ekim 2018 tarihinde Kocaeli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Kocaeli Sanayi Odası, İzmit Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlüğü ile Metraco İthalat İhracat ve Tic. A. Ş. Yetkililerince imza altına alınmıştır

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑