Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Meclis gündemi bu ay da yoğun

Çayırova Özgürlük Meydanı, kent meydanı olarak düzenlenecek. 20 dönümlük meydanda yeni bir yapı yapılmayacak. Düzenleme, perşembe günü Büyükşehir Belediye Meclisi’nin gündemine gelecek.

12 Ekim 2021 Saat: 08:16
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 747 kez okunmuştur

Meclis gündemi bu ay da yoğun
Meclis gündemi bu ay da yoğun

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ekim ayı meclis toplantısı perşembe günü saat 15.00’te Kocaeli Kongre Merkezi’nde yapılacak. 97 gündem maddesinin görüşüleceği toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın başkanlık etmesi bekleniyor. Toplantıda Çayırova Özgürlük Meydanı’nın kent meydanına dönüştürülesi, Kocaeli genelindeki 5 kültür merkezinin Antikkapı’ya devredilmesi, 20 otobüsün UlaşımPark’a ayni sermaye yardımı olarak verilmesi yer alıyor.

20 DÖNÜM OLACAK
Görüşülecek maddelerden en önemlisi, Çayırova Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi ortaklığında mevcut Özgürlük Meydanı’nın kent meydanına dönüştürülmesi olacak. 20 dönüm olarak planlanan kent meydanında sadece vatandaşların dinleneceği alanlar, amfi tiyatro, yeşil alanlar yer alacak. Yeni yapılaşmanın olmayacağı ve bölgenin ihtiyacını karşılayacak kent meydanı projesinin İmar ve Bayındırlık Komisyonundan oy birliği ile meclise gelmesi bekleniyor.

MÜSİAD’IN YERİ DE KİRALANACAK
Kandıra’da bulunan ve Orman İşletme’ye ait 60 dönümlük kazı alanı, Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alındı. Alanın Kandıra Belediyesi tarafından dolgu alanı olarak kullanılması ve belediyeye gelir getirmesi amacı ile mecliste Kandıra Belediyesi’ne devredilmesi, mecliste görüşülecek. Ayrıca, KYÖD’ün ardından Metropol İş Merkezi’nde MÜSİAD tarafından kullanılan sosyal tesislerin de 10 yıllığına kiralanması için encümene yetki verilmesi görüşülecek.

5 YER ANTİKKAPI’YA
Mecliste Antikkapı’ya 5 kültür merkezinin devri gündeme gelecek. 5 yıllığına belirlenen kira bedelleri karşılığında Antikkapı’ya Beylikbağı Ahmet Pembegüllü Kültür Merkezi, Mehmet Ali Paşa Kültür ve Sağlık Merkezi, Mevlana Katlı Otopark ve Kültür Merkezi, SEKA Sosyal Tesisleri ile Tepeköy Kültür Merkezi kiralanacak. CHP’nin, şirketlerin denetlenememesi nedeniyle devir işlemlerine muhalefet şerhi koyması bekleniyor.

20 OTOBÜS ULAŞIMPARK’A
Büyükşehir Belediyesi tarafından 129 otobüs alımından gelen ilk araçların UlaşımPark’a devredilmesi de meclis gündeminde. İlk gelen 20 otobüsün son kontrolleri ve teslimatları yapıldıktan sonra UlaşımPark’a ayni sermaye yardımı olarak verilecek. Değerleri 39 milyon lira olarak belirlenen araçlar meclis kararının ardından UlaşımPark’a verilecek.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑