Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Eğitim

LGS öğrencilerine “Sınav Kaygısı” ile ilgili Kandıra'da seminer

Psikolog Dilara Karakaya, Tasvire Hurşit Güneş Ortaokulu 7’nci ve 8’nci sınıf öğrencilerine sınav kaygısıyla başa çıkmanın yollarını anlattı.

4 Kasım 2022 Saat: 08:30
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.724 kez okunmuştur

LGS öğrencilerine “Sınav Kaygısı” ile ilgili Kandırada seminer
LGS öğrencilerine “Sınav Kaygısı” ile ilgili Kandıra'da seminer
Sedef Alkandurur
Editör
Sedef Alkandurur

Kandıra Tasvire Hurşit Güneş Ortaokulu tarafından Okul Aile Birliği’nin katkılarıyla LGS öğrencilerine yönelik “Sınav Kaygısıyla Başa Çıkma” konulu seminer düzenlendi. Psikolog Dilara Karakaya’nın konuşmacı olarak katıldığı seminer Turan Güneş Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Programda Okul Müdürü Selahattin Kurtboğan, Müdür Yardımcıları Emel Çakır ve Zafer Güner, Rehberlik Öğretmeni Cihan Altın, Okul Aile Birliği Başkanı Merve Korkmaz ve yönetimi de hazır bulundu.

SINAV KAYGISIYLA NASIL BAŞA ÇIKILIR?

LGS’ye hazırlanan öğrencilerin sınav öncesi yaşadıkları stresi en az düzeye indirmek için çeşitli tavsiyelerde bulunan Karakaya, planlı ve programlı çalışmanın, alternatif ve olumlu düşüncelerin, düzenli uyku ve dinlenmenin kaygıyı azaltmada önemli olduğunu vurguladı. Öğrencilerin kaygı hissettiği durumlarda nefes egzersizi yapmalarını öneren Karakaya, 4 saniye burundan alınan nefesi 2 saniye tutarak 6 ya da 8 saniyede ağızdan yavaşça verip bir süre nefes egzersizi yapmalarının kendilerini rahatlatacağını kaydetti.                                         

EBEVEYN YAKLAŞIMI ÖNEMLİ

Öğrencilerin ardından velilere yönelik de seminer veren Karakaya, ailelerin çocuklarının duygu ve düşüncelerine önem vermelerini,  deneme sınav sonuçlarına olumsuz yaklaşılmamasını, sınav sürecinde harcanan maddi ve manevi bedelin hatırlatılmaması gerektiğini ve kıyaslamanın zararlarını anlattı. Ailelerin arttırdığı kaygıyı azaltmanın daha zor olduğunu belirten Karakaya, özellikle öğrencinin arasının daha iyi olduğu ebeveyn kaygılı ise çocuğun da kaygısının arttığını belirterek, öğrencileri deneme veya okul sınavlarına gönderirken kontrollü davranmak gerektiğini, motive edici ve destekleyici konuşmalar yapılmasının kaygının azaltılmasında önem arz ettiğini ifade etti. Seminer sonunda Okul Müdürü Selahattin Kurtboğan, Psikolog Dilara Karakaya’ya desteklerinden dolayı teşekkür ederek çiçek takdim etti.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑