Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Lastik işçisi en az 62 bin TL maaş alacak!

2024-2025 Toplu İş Sözleşmesi taslağını hazırlayan Lastik İş Sendikasında istenen zam oranı açıklandı. Buna göre üretim işçisi için yüzde 111, destek işçisi için yüzde 170 zam talep edildi

30 Aralık 2023 Saat: 09:52
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.627 kez okunmuştur

Lastik işçisi en az 62 bin TL maaş alacak!
Lastik işçisi en az 62 bin TL maaş alacak!

Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Alaaddin Sarı, 2024 - 2025 Toplu İş Sözleşmesi ile ilgili Tryp By Wyndham Otel’de basın açıklaması yaptı. Lastik-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Pirelli, Prometeon, Brisa, Goodyear İzmit ve Adapazarı fabrikalarında çalışan yaklaşık 6 bin işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi taslağını, Lastik-İş Genel Başkanı Alaaddin Sarı açıkladı. Hazırlanan taslakta yüzde yüz zam beklediklerini söyleyen Sarı, lastik işçisinin en az 62 bin TL maaş alması gerektiğini ifade etti.

‘ÜRETİME YÜZDE 111 DESTEĞE YÜZDE 170’
Başkan Sarı açıklamasında, “Toplu sözleşmelerle alakalı bir sunum yapacağız. Taslak çalışmalarımızın sonucunu sunumunu paylaşacağız. Lastik-İş Sendikası’nın sadece Kocaeli bölgesinde değil, Türkiye genelinde 20 iş yerinde sözleşmesi vardır. Bir taslak oluşturduk. Biz yönetime geldikten sonra gizli saklı bir şey olmayacağı sözleşme dinamiğine girdiğimizi ifade edeceğiz. Üretim işçisine yüzde 111, destek işçisine ise yüzde 170 oranında zam yapılması istedik” diye konuştu.

‘KİRLİLİĞİN ÖNÜNE GEÇİYORUZ’
Lastik üretiminde çevre kirliliğinin önüne geçmek adına da büyük çaba sarf ettiklerini açıklayan Başkan Sarı, “Gelecek 15 yılda araç sayısının yüzde 80 artacağı öngörülüyor. Demek ki otomotivde üretim yaygın bir şekilde devam edecek yan sanayi olarak lastikler de burada önemli yer tutuyor. Türkiye’de lastik çevre kirliliğinin önüne geçilmesi için fabrikalarda önemli yatırımlar varken Uzakdoğu’da buna dikkat edilmiyor. Dünya genelindeki yatırımcıların büyük bölümü özellikle Çin’i tercih ediyor” dedi.

‘ARADAKİ MAKASI KAPATTIK’
Üretim işçisine yüzde 111, destek işçisine ise yüzde 170 zam istediklerini ifade eden Sarı, “İşe yeni giren arkadaş da eskiden beri çalışan arkadaş da aynı ücreti alır. Dolayısıyla kategorik bir ayrım yoktur. Eğer bir zam yapılırsa büyün işçiler aynı ücreti alır. 2015 senesinde destek konusunda biz normalde taşeronları çıkartmak suretiyle üretim işçisiyle destek işçisinin arasındaki o makası kapattık. Ücretler noktasında da zamana ihtiyaç vardır” dedi.

’60 BİNİ GEÇECEK’
Lastik işçisine ekstra durumlarla birlikte yüzde 111 zam istediklerini ifade eden Başkan Sarı, “Destek işçisiyle üretim işçisindeki fark farklıdır ama lastiklerde üretim işçisi dediğimiz brüt olarak 31 bin TL civarında. Buna biz yüzde 100 zam istiyoruz. 60 küsür bin liraya geliyor. Buna gece zammı, çocuk zammı gibi faktörleri de eklediğimiz zaman bizim talep ettiğimiz yüzde 111 oranında bir zamdır” ifadelerini kullandı.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑