Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Lastik-İş, işverenle 39 maddede anlaştı

Lastik-İş Sendikasının örgütlü olduğu Pirelli, Brisa, Prometeon fabrikalarında çalışan yaklaşık 6 bin işçiyi ilgilendiren 2024-2025 dönemi Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri devam ediyor.

26 Ocak 2024 Saat: 15:19
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.455 kez okunmuştur

Lastik-İş, işverenle 39 maddede anlaştı
Lastik-İş, işverenle 39 maddede anlaştı

Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinin ikinci oturumu Tryp by Wyndham Otel’de gerçekleştirildi. Toplantıya; Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Alaaddin Sarı ve yönetimi, işveren tarafından ise Brisa Fabrikası İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Tuğba Gök Nam, İnsan Kaynakları Direktörü Neslihan Eroğlu, Çalışma İlişkileri Müdürü Murat Şahin, Prometeon Fabrikası İnsan Kaynakları Direktörü Okan Vural, Personel Müdürü Ayça İnaltekin, Endüstriyel İlişkiler Müdürü Yakup Elbüken, Pirelli Fabrikası İnsan Kaynakları Müdürü Francesca Ballabene, Personel Şefi Zafer Ejderoğlu katıldı. Sendika, daha önceki görüşmelerde üretim işçileri için yüzde 111 ile destek işçileri için yüzde 170 oranında zam talep etmişti. Sözleşme kapsamında Brisa fabrikasında 9, Prometeon ve Pirelli fabrikalarında ise 8 madde geçmişti.

'İDARİ MADDELER ÜZERİNDE DURDUK'
Tarafların görüşmesinin ardından açıklama yapan Lastik İş Sendikası Başkanı Aladdin Sarı, “Bugün özellikle Brisa, Pirelli ve Prometeon ile yapmış olduğumuz toplu iş görüşmelerinde üretim işçisi için 11 madde daha geçti. Destek işçisi içinse 10 maddede daha anlaştık. Toplamda üretimde 20, destekte de 19 madde geçmiş oldu. Genel müzakere yaptığımız süreç içerisinde parasal maddeler üzerinde değil idari maddeler üzerinde durduk. Kendilerinin de ifade ettikleri gibi bir an önce bu sözleşmelerin bitirilmesinden yana olduğumuzu söyledik.” şeklinde konuştu.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑