Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Sağlık

Kumcağız sahilini B…K götürüyor

Her fırsatta Kandıra Sahili ile ilgili projelerden bahseden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi

27 Mayıs 2012 Saat: 22:04
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 20.852 kez okunmuştur

Kumcağız sahilini B…K götürüyor
Kumcağız sahilini B…K götürüyor
PİSLİK DOLU DENİZE GİRENLER HASTANELİK OLDU Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 8 yıldır İstanbul Beyoğlu Belediyesi’ne kiradığı Kefken Yaz Kampı’na yeterli alt yapı çalışması yapmadığı için Kurtyeri Köyü Deresi’nden Kumcağız Sahili’ne dökülen kanalizasyon atıkları bölge halkını ve kamp için Kefken’e gelen öğrencileri zor durumda bırakıyor. Her yaz Beyoğlu Belediyesi’nin yurtiçi ve yurtdışından gelen öğrencileri ağırladığı kampta, sezon başı olmasına rağmen şu günlerde 360 öğrenci kamp yapıyor. Ancak hem Kefken Yaz Kampı’na kapasitesini n üzerinde getirilen öğrencilere, hem de bölgenin yaz aylarında artan nüfusuna alt yapı sistemi yetmiyor. İSU’nun yıllardır tamamlayamadığı çalışmalar nedeniyle kanalizasyon suları Kurtyeri Köyü Deresi’nden Kumcağız Sahili’ne bağlanarak Karadeniz’e akıyor. Tatilcilerin uğrak mekanı olan Kumcağız Sahili’nde vatandaşlar kanalizasyon atıkları nedeniyle denize giremiyor. Geçen sene onlarca kamp öğrencisi ve bölge halkı denizden kaptıkları mikrop nedeniyle hastanelik olurken, balıkların da kıyıya vurduğu ileri sürülüyor.
KAMP YÖNETİCİLERİ VE KEFKEN HALKI ARASINDA KÜFÜRLEŞME Büyükşehir Belediyesi’nin bu duyarsızlığı bölge halkı ve kamp yöneticilerini de birbirine düşürdü. Kanalizasyon atıklarından ve yetkililere seslerini duyuramamaktan bıkan bölge halkı, yaşanan sorunu kampa kapasitesinden fazla öğrenci getirilmesine bağlıyor. Kamp yöneticisi Kemal Kaya ise kendilerinin de bu dertten muzdarip olduğunu belirterek, ‘’Bizim dalgıç motorlarımız var. Biz de düzeltmeye çalışıyoruz. Ama yaşanan sorun bizimle ilgili değil İSU’nun çalışmaları yetersiz. Biz buraya tatil yapmaya geliyoruz, sorunu İSU çözmeli’’ diyor. Sinirlerin iyice gerildiği bölgede İSU’nun sürekli ertelediği çalışmalar nedeniyle bölge halkı ve kamp yöneticileri arasında sürekli tartışma yaşanıyor. Zaman zaman küfürleşmeye varan olaylarda iki taraf da ne yapacağını şaşırmış durumda. 8 yıl öncesine kadar Kefken’de hiç böyle bir durumla karşılaşmadıklarını belirten bölge sakinleri, Beyoğlu Belediyesi’nden gelen öğrencilerin fazlalığı ve dolayısıyla yetersiz kalan alt yapı nedeniyle Büyükşehir Belediyesi’nden yardım istiyor.
İSU YETKİLİLERİ PİSLİKLERİ ÖRTBAS MI EDİYOR? Gatezetecilerin haber yapmak için Kefken’e geleceğini öğrenen İSU yetkililerinin ise akan kanalizasyonu göstermemek için rögar kapaklarını ve sızan atıkları kumla kapatmaya çalıştığı, bölgedeki vatandaşlar tarafından öne sürülen iddialar arasında. Zamanın kısıtlı olması nedeniyle bazı rögar kapaklarının ve kapaklardan sızan atıkların tamamın kapatılamaması ise, durumun ne denli vahim olduğunu gözler önüne seriyor. Rögar kapaklarından sızan akıntılar, süzülerek Kurtyeri Köyü Deresi’ne, oradan da Kumcağız Sahili’ne akarken vatandaşlar durumun çözülmesi yerine örtbas edilmesine isyan ediyor.
İSU YETKİLİSİNDEN BÖLGE HALKINA SON SÖZ Yine kamp yöneticisiyle vatandaşın tartışması sırasında devreye giren bir İSU yetkilisi, problemin çözüleceğini bildirdi. İki taraf arasındaki suların ısınmasına ve hoş olmayan olayların yaşanmasına neden olan sorunun 2 haftaya kadar çözüleceğini duyurdu. Alt yapının yeterli olmadığını ve vatandaşın da son derece haklı olduğunu ifade eden yetkili, sorunu çözecek olan terfi istasyonu yapımı için ihalenin yapıldığını, çok yakında hiç bir sıkıntının kalmayacağını dile getirdi. 8 yıldır seslerini duyurmak için yapmadıklarının kalmadığını söyleyen bölge halkı ise kesin bir çözüm için düğmeye basıldığından emin olmak istiyor. Terfi istasyonu yapımının başlamasına rağmen sahile ve dereye karışan kanalizasyon atıklarının nasıl telafi edileceğini de merak eden vatandaşlar, 2 haftanın sonunda sorunun çözüldüğünü net bir şekilde görmek istiyor.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑