Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Sağlık

Köylüye koruyucu hekimlik hizmeti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi köylüye koruyucu hekimlik ve ziraat uygulamaları hizmeti veriyor

28 Mart 2014 Saat: 13:04
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 5.458 kez okunmuştur

Köylüye koruyucu hekimlik hizmeti
Köylüye koruyucu hekimlik hizmeti
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çiftçilere hayvan yetiştiriciliği ve ziraat uygulamalarında koruyucu hizmetler vermeye devam ediyor. Köylünün ahır hayvancılığından en iyi verimi alabilmeleri için alınması gereken tedbirler çiftçilere anlatılıyor. Önlemler uygulamalı olara da gösteriliyor. Kocaeli’deki 244 köyün tamamında, hayvansal üretim yapan çiftçilerin sağlık koşullarına uygun üretim yapması için incelemeler yapılıyor. Bu kapsamda ahır işletmelerinin hijyen koşulları, fiziki koşulları inceleniyor.
VERİM VE SAĞLIK DURUMLARI Köylülerin yetiştirdikleri hayvanların verim ve sağlık durumları tespit ediliyor. Süt işletmelerinin, meme hastalıkları açısından cmt (california mastitis testi) uygulamalarının yaygınlaştırılması sağlanıyor. Sindirim sisteminde karşılaşılan yabancı cisim problemlerinin analizi yapılarak mıknatıs uygulamaları yaygınlaştırılıyor. Bu gibi konularda çiftçilere koruyucu hekimlik uygulamaları kapsamında yerinde bilgilendirme çalışmaları yapılıyor.
929 İŞLETME KONTROL EDİLDİ Büyükşehir Belediyesi veteriner hekimleri, koruyucu hekimlik hizmetleri kapsamında bugüne kadar toplam 929 işletmede ahır koşulları ile hayvan çeşitleri ve durumları konusunda inceleme yaptı. Çalışmalar kayıt altına alınarak doğru hayvan besleme yöntemleri çiftçilere anlatıldı. Çalışmalar ayrıca uygulamalı olarak çiftçilere öğretildi.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑