Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Eğitim

KOÜ’den Kandıra köy okullarına kitap

Kağıttan Gemiler projesi kapsamında Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde okuyan bir grup öğrenci, KOÜ BKFK çatısı altında, köy ortaokullarındaki öğrencilere birçok kitap hediye etti

2 Haziran 2019 Saat: 07:13
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.743 kez okunmuştur

KOÜ’den Kandıra köy okullarına kitap
KOÜ’den Kandıra köy okullarına kitap
Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde okuyan Sümeyye Nur Erdoğan, Ömer Faruk Topçu, Gözde Kara, M. Uğur Şahin ve Mete Korkmaz tarafından yürütülen Kağıttan Gemiler projesi ile üniversite öğrencileri, yerel şartlardan dolayı kitaplara ulaşma konusunda yaşıtlarına göre daha dezavantajlı olan, uzak beldelerdeki köy ortaokulu öğrencilerimizin hayal güçlerini zenginleştirecek, ileriye bakmaları için onlara ilham verecek ve iyi bir insan olmalarına katkı sağlayacak kitaplarla tanışmalarını sağlamak amacıyla yola çıktı. Kandıra Yusufça Şehit İrfan Yaman Ortaokulu ile Akçaova Ortaokulu'nda gerçekleşen projeyle birlikte beşinci, altıncı ve yedinci sınıf öğrencilerine dörder; sekizinci sınıf öğrencilerine beşer kitap hediye edildi. 
BİLİM KURGU- FANTASTİK
Proje kapsamında ortaokul öğrencilerine Jules Verne, H.G. Wells gibi bilim kurgu ve fantastik kurgu yazarlarının ve İlber Ortaylı’nın kitapları hediye edildi. Kağıttan gemiler ile hayallerine doğru çıkacakları yolculukta, onlara yol arkadaşları olacak olan kitaplarına kavuşan öğrenciler, kendilerini ziyaret eden abileriyle ablalarına sordukları sorularla hoş vakit geçirdiler. Proje İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da takdir edildi. Akçaova Ortaokulu'nda gerçekleşen etkinliğe katılan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Yıldırım, Kağıttan Gemiler projesine verdiği destek için hediyesini almak üzere sahneye davet edildiği sırada, projenin Kandıra'da gerçekleştiğinden çok memnun olduğunu iletti.
SOSYAL MEDYA BAĞIMLILIK YAPIYOR
Projeyi gerçekleştiren öğrenciler, "Küçük kardeşlerimizin zihinleri, gelişim için en uygun oldukları yaşlarda, onları olumsuz olarak etkileyecek uyarıcılarla kuşatılmış durumda. Modern teknoloji, insan yaşamını yeryüzünden yoksun bırakıp derin düşünmemize izin vermiyor. Sosyal medya, gençleri küçük yaşta etkisi altına alıp sanal, bağımlı ve sınırlı bir dünyaya hapsediyor. Üstelik çağımız endüstrisi de insanları, yalnızca tüketebilecekleri bir hayat tarzına doğru manipüle ediyor." dedi. Okullardan ayrılırken ortaokul öğrencilerden kitapları okumaları için söz alan üniversite öğrencileri, yaz tatili sonrasında ortaokulları tekrar ziyaret edeceklerine dair öğrencilere söz verdi.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑