Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Koopbakkal uygulaması Kocaeli’de de başlıyor

Tarım Kredi Kooperatifi (TKK) Marketleri’nde satılan ürünlerin bakkallarda da satılmasına yönelik başlatılan Koopbakkal uygulaması, Kocaeli’de hayata geçiyor. Uygulamadan yararlanan bakkallara 160 kalem ürün ulaştırılacak.

28 Eylül 2023 Saat: 08:50
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.134 kez okunmuştur

Koopbakkal uygulaması Kocaeli’de de başlıyor
Koopbakkal uygulaması Kocaeli’de de başlıyor

Yüksek gıda fiyatlarına karşı alternatif olarak devreye giren Tarım Kredi Kooperatifi (TKK) Marketleri’ndeki ürünler, 2022 yılında pilot uygulama ile bakkallarda da satılmaya başlandı. 6 ilde pilot olarak başlatılan bu uygulama artık Kocaeli’de de hizmete geçiyor. Kocaeli Bakkallar, Büfeler ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Başkanı Bayram Kütük’ün ev sahipliğinde konuyla ilgili yapılan toplantıya TTK Bölge Temsilcisi Doğukan Ayık, Kandıra Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şaban Şenol, Darıca Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Aşkın Çolak, Körfez Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hakan Tatlı, Kocaeli Bakkallar, Büfeler ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Yöneticileri Nurullah Murat ve Şenol Ayyıldız katıldı.

YAZAR KASA, POS CİHAZI VE BARKOD SİSTEMİ
TKK Bölge Temsilcisi Doğukan Ayık, uygulamayla ilgili oda başkanlarına bilgi verdi. Esnaf ve ticaret odalarına üye esnafın yararlanacağı uygulamada Darıca, Çayırova, Gebze, Dilovası’ndaki esnafa İstanbul’daki TKK deposundan ürün verilecek. Ayrıca Körfez, Derince, İzmit, Kartepe, Başiskele, Gölcük ve Karamürsel’deki esnafa ise Hereke’deki TKK deposundan ürün sağlanacak. Uygulamaya katılacak esnaf ilk siparişte en az 7 bin TL, sonraki siparişlerde ise en az 5 bin TL’lik sipariş vermeli, aksi halde ürün verilemiyor. 160 kalem ürünü esnafa ulaştıracak TKK, bakkallara yazar kasa, pos cihazı ve barkod sistemi de sunacak. Fiyatlar barkod sistemiyle direkt işlenecek. Aralarında 400 metreden kısa mesafe olan marketlerden sadece birine ürün verilebilecek. Uygulamaya dahil olan bakkallara Koopbakkal görseli asılacak.

PERAKENDE YASASI ÇIKARILMALI
Kocaeli Bakkallar, Büfeler ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Başkanı Bayram Kütük, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, “Tarım Kredi Kooperatifi’nin Koopbakkal projesi artık kentimizde başlıyor. Sistem üzerinden linkler açıldı. Oda olarak biz de üyelerimize mesajları atacağız ve bilgilendirmemizi yapacağız. Bu proje hakkında ‘Bakkallar artık zincir marketlerle mücadele eder’ diye bir söylem akıllara gelmemeli. Proje, küçük işletmelerimizin zincirlerle rekabetine olumlu katkı sağlayacaktır ama perakende yasası çıkmadan zincirlerin önüne geçilemez. Zincir marketlerin 100’e yakın meslek dalını vurduğunu unutmamalıyız. Koopbakkal projesi kentteki tüm bakkal esnafına hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑