Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Kocaeli'de Uyuz Vakalarında Dikkat Çeken Artış

Türkiye genelinde uyuz vakalarında yaşanan yüzde 30'luk artış, Kocaeli'de de kendini göstermeye başladı. Kocaeli hastanelerine başvuran uyuz hastalarının sayısında belirgin bir artış yaşanırken, uzmanlar salgın boyutunda bir durum olmadığını ifade ed

28 Ekim 2023 Saat: 09:55
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 938 kez okunmuştur

Kocaelide Uyuz Vakalarında Dikkat Çeken Artış
Kocaeli'de Uyuz Vakalarında Dikkat Çeken Artış

Türkiye genelinde son günlerde uyuz vakalarında yaşanan yüzde 30'luk artış dikkat çekiyor. Uzmanlar, uyuz hastalığının tedavi edilmediğinde aylarca sürebileceği konusunda uyarılarda bulunuyor. Dermatoloji polikliniklerine başvuran her 100 kişiden 30'una uyuz teşhisi konulduğu belirtiliyor.

Kocaeli'de de bu artışın etkisi görülüyor. Kentteki hastanelere uyuz şikayetiyle başvuranların sayısında büyük bir artış yaşanıyor. Özellikle Derince Eğitim Araştırma Hastanesi ve Kocaeli Şehir Hastanesi gibi sağlık kurumlarında polikliniklerde yoğunluk gözlemleniyor. Ancak uzmanlar, bu yoğunluğun henüz bir salgın boyutunda olmadığını vurguluyor.

Uyuz, genellikle hasta olan bir kişi ile doğrudan ve uzun süreli temas sonucu bulaşır. Yakın temasla kişiden kişiye geçebilen bu hastalık, zaman zaman yatak takımı, giysi ve havlu gibi kişisel eşyaların ortak kullanımıyla da yayılabilir. Uyuz vakalarının artış gösterdiği bu dönemde kişisel hijyenin ve temizliğin önemi bir kez daha vurgulanıyor. Uyuz belirtileri gözlemlenen kişilerin vakit kaybetmeden bir sağlık kuruluşuna başvurması gerekiyor.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑