Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Adliye

Kocaeli Valisi açıkladı: Ormanlık alanlara girmek yasak

Kocaeli Valiliği, artan sıcakların ardından Kocaeli’de ormanlık alanlarda her türlü faaliyetin yasaklandığını duyurdu

24 Haziran 2023 Saat: 07:10
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 750 kez okunmuştur

Kocaeli Valisi açıkladı: Ormanlık alanlara girmek yasak
Kocaeli Valisi açıkladı: Ormanlık alanlara girmek yasak

Özellikle geçtiğimiz yıl yaz ayında meydana gelen ciddi orman yangınlarının ardından hemen her ilde ormanlar konusunda sıkı tedbirler uygulanmaya başlanmıştı. İşte bu sıkı tedbirler, bu yıl da devam ediyor. Kocaeli Valiliği, artan sıcakların ardından Kocaeli’de ormanlık alanlarda her türlü faaliyetin yasaklandığını duyurdu. Valilikten yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

MANGAL, PİKNİK YASAK
"İçinde bulunduğumuz yaz mevsimiyle birlikte hava sıcaklıklarında görülen artışlar, ormanlık alanda yoğunlaşan insan ve araç hareketliliği ile kusurlu davranışlar neticesinde orman yangınlarının meydana gelebileceği değerlendirildiğinden Valiliğimizce aşağıda bulunan tedbir kararları alınarak Haziran ayı başı itibariyle uygulanmasına başlanmıştır.

Her türlü ormanlık alanlarda; mangal vb. ateşli piknik yapılması, dilek feneri, meşale, havai fişek vb. yangın çıkmasına sebep olabilecek malzemeler sokulması, kullanılması ve konaklama yapılması yasaklanmıştır. Ancak Resmi Tescilli piknik/mesire alanlarında kontrollü piknik yapılabilecektir.

İZİN ALINMASI ZORUNLU
Orman içinde ATV, UTV ve bunun gibi araçları önceden belirlenmiş alanlar dışında kullanmak yasaktır. Ulusal, Uluslararası sportif ve eko turizm amaçlı kullanımları için de Orman İşletme Müdürlükleri tarafından belirlenen güzergahlardan izin alınması zorunludur.

Kocaeli İli sınırlarındaki orman ve ormana bitişik alanlarda yangına sebebiyet verebilecek anız, bağ-bahçe temizliği, yer ateşi türünden her türlü ateş yakmak tüm zamanlı olarak yasaklanmıştır.Alınan kararlara aykırı davrananlar hakkında Orman İşletme Müdürlükleri, İlçe Tarım Müdürlükleri ve kolluk birimlerimizce suç unsuruna göre; 6831 sayılı Orman Kanunu, 2872 sayılı Çevre Kanunu, 5271 sayılı Türk Ceza Kanununa göre adli işlem ve para cezasını mucip hallerde de 5326 sayılı Kabahatler Kanununa göre adli, idari ceza ve tedbirler uygulanacaktır.

Komisyonumuzca alınan bu kararları, Büyükşehir Belediyesi ve Kamu Kurumları kendilerine ait billboardlarda ilanen, ilçe belediyeleri belediye hoparlörlerinden, müezzinler mahalle (köy) camilerinden her Cuma namazını takiben ilanen, İl ve İlçe Müftülükleri vaaz ve hutbeler yoluyla duyuracaklardır.

1 KASIM'A KADAR
Güvenlik birimleri (Emniyet-Jandarma vb.) ve Orman Muhafaza memurlarından oluşturulacak olan ve gezici gözetleme işleri ile görevlendirilen ekipler, alınan kararların uygulanmasını titizlikle takip edecekler,01 Kasım 2023 tarihine kadar resmi tescilli piknik alanlarında, vatandaşların orman yangınlarına duyarlı olmaları hususunda uyaracaklardır.

Mahalle muhtarları, bekçileri vasıtasıyla ormana giriş ve çıkışları gözetleyerek şüpheli şahısları Alo 112 Acil Çağrı vasıtası ile Orman Bölge Müdürlüğü/İşletme Müdürlükleri/İşletme Şefliklerine bildirecektir. Her türlü izinsiz avlanmalar mahalle muhtarlıkları, Av Yaban Hayatı birimleri ve Güvenlik Güçlerince takip edilecektir"

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑