Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Siyaset

Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker: ‘Kızılay bir iyilik hareketidir’

AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Kızılay’ın çadırlarını yardım kuruluşu olan AHBAP’a a ücret karşılığı vermesinden sonra çıkan tartışmaların ardından TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak CHP’nin araştırma önergesi üzerine konuştu.

1 Mart 2023 Saat: 16:00
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 452 kez okunmuştur

Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker: ‘Kızılay bir iyilik hareketidir’
Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker: ‘Kızılay bir iyilik hareketidir’

AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, TBMM’de CHP Grubu’nun araştırma önergesi üzerine AK Parti adına konuşma yaptı. 6 Şubat Pazartesi günü yaşanan deprem ile yaklaşık 110 bin kilometrekarelik alanın, 11 ilimizin ve 13,5 milyon vatandaşımızın doğrudan etkilendiğini ifade eden Şeker şunları söyledi: “ Kahramanmaraş merkezli asrın felaketi olan depremlerle tüm ülke olarak sarsıldık. Depreme dayanıksız inşa edilmiş on binlerce binanın yıkılmasıyla 40 binin üzerinde can kaybımız oldu.

TEK YÜREK OLDUK
Devletimiz ve milletimiz tek yürek olarak depremin ilk saatinden itibaren sahada yer aldı. Binlerce gönüllü vatandaşımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve Kızılay’ımız deprem bölgesinde büyük bir gayret ve özveriyle çalışmalara ve yardımlara iştirak etti. Kızılay Derneğimiz, 155 yıllık bir iyilik hareketidir. Kuruluşundan bugüne kadar hayırsever milletimizin desteği ile hizmet etmektedir.

KIZILAY’A DÜZENLİ GELİR SAĞLAMAK İÇİN
Yapılan bağışların dışında Kızılay’ın düzenli gelir imkânına kavuşturması için Mustafa Kemal Atatürk, 1926 yılında Afyonkarahisar Maden Sularının imtiyazını Kızılay’a bırakarak düzenli bir “akara” sahip olmasını sağlarken Türkiye Cumhuriyeti hükümetleri tarafından da röntgen filmlerinin, sıtma ilaçlarının tekeli Kızılay’a bırakılıyor. Ancak, gelinen aşamada Kızılay’ın elinde düzenli akarı olarak sadece Maden Suyu imtiyazı kalmıştır.

YATIRIM GRUBU OLUŞTURULDU
Kızılay, sürdürülebilir finansman ihtiyacını karşılamak için yüzde 100 sermayesi Kızılay’a ait olan Yatırım Grubunu oluşturmuştur. Kızılay Derneği, kendisine bağışlanan her bir kuruşu ihtiyaç sahiplerine ulaştırırken, insani yardım malzemesi tedarikini de uzmanlaşmış Kızılay Yatırım Grubu üzerinden yapmaktadır. Kızılay Derneği, depolarında sürekli olarak belirli miktarda çadır stoklarını tutarken, bu stokların dışında ise sadece afetlerde kullanmak üzere, ülkemizde ve dünyada kendisinden talep eden kurum, kuruluşlar için örneğin; BM kuruluşları, AFAD, bakanlıklar ve STK’lar için Kızılay Çadır-Tekstil Grubu eliyle ücreti mukabili çadır üretimi yapmaktadır. Elde ettiği tüm kazancı insani yardım çalışmalarında kullanılmak üzere Kızılay Derneği’ne aktarmaktadır.

KIZILAY’I YIPRATMAYA YÖNELİK ARAŞTIRMA ÖNERGESİ
Kızılay Derneği, Türkiye Afet Müdahale Planı’nın kendisine yüklediği sorumlulukları yerine getirmek için var gücüyle sahadadır. 11 ili kapsayan 834 noktada vatandaşımıza üç öğün ücretsiz beslenme hizmetini, kan ihtiyacını, birinci basamak sağlık hizmetlerini, psikososyal hizmetlerin, açtığı ücretsiz mağazalarla afetzedelerin ihtiyaçlarının karşılamaktadır. Kızılay, 2022 yılında dünya üzerinde 45 milyondan fazla insana yardım ulaştıran ‘küresel bir insani yardım aktörü’ haline gelmiştir. Canla başla milletin bağışlarıyla hizmet eden Kızılay’ı yıpratmaya yönelik olan bu araştırma önergesine katılmadığımı ifade ediyor."

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑