Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Siyaset

Kocaeli İl Başkanı Kozan, Kandıra yolu Çiftçiyi Mağdur Ediyor

Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapımı devam eden yeni Kandıra yolunun çiftçiyi mağdur ettiğini ifade eden Zafer Partisi İl Başkanı Mümin Kozan, iktidar vekillerine yüklendi

19 Ekim 2022 Saat: 03:50
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.910 kez okunmuştur

Kocaeli İl Başkanı Kozan, Kandıra yolu Çiftçiyi Mağdur Ediyor
Kocaeli İl Başkanı Kozan, Kandıra yolu Çiftçiyi Mağdur Ediyor

Zafer Partisi Kocaeli İl Başkanı Mümin Kozan, yeni Kandıra yolu ile ilgili açıklama yaptı. Kandıra çiftçisinin sorunlarını dile getiren Başkan Kozan, iktidar vekillerine seslendi. Yeni yolun yapılmasıyla beraber çiftçinin tarım arazisine ulaşamadığını ve tarım yapamadığını belirten Kozan’ın açıklamaları şöyle:

‘YABAN HAYATI KATLEDİYORLAR’
Ülkemizi yasa boğan Bartın'daki maden faciasında şehit olan 41 maden işçimize Allah'tan rahmet, acılı ailelerine başsağlığı diliyoruz. Temennimiz artık bu tür faciaların son bulmasıdır. Şehrimizde bir maden ocağı olmamasına rağmen maden facialarını aratmayan adı ‘ölüm yolu’ diye akıllara kazınan İzmit-Kandıra Yolu yeni haliyle yine büyük faciaların habercisi olma yolundadır. Yeni yapılan İzmit-Kandıra Yolunun plan-projesi itibariyle tam bir tarım arazileri katliamına, tam bir çiftçi katliamına ve tam bir yaban hayat katliamına sebebiyet verecektir.

‘ALT GEÇİT YAPILMADI’
Binlerce dönümlük tarım alanı yol inşası sebebiyle kullanılamaz duruma gelmiş, Bu yetmezmiş gibi köylünün yolun diğer tarafında olan arazilerine traktör veya hayvanları ile ulaşımı engellenmiş, bu ihtiyacı sağlayacak genel trafiğe kapalı hiçbir alt geçit yapılmamıştır. Ayrıca bu alt geçitlerin olmaması sebebiyle bölge yaban hayatı da olumsuz etkilenecek, hatta bazı türlerin zaman içinde sayısı azalacaktır. Bu yolun nereden geçeceğini bile tahmin edebilen yüksek vizyonlu sözde siyasetçilerin aklına yine bölge halkı gelmemiştir.

‘HALK MECLİSTE TEMSİL İSTİYOR’
Manav bir vekilin, ‘Taleplerini haklı buluyoruz, gerekeni yapacağız’ benzeri açıklama yapanların bilmedikleri bir şey var. Burası sizin etnik siyaset yapabileceğiniz bir bölge değil. Galiba şehirleri karıştırdınız. Ben de bir manav olarak bu düşüncenin sahiplerine şunu söylemek isterim. Bu halk mecliste temsil istiyor, dertlerinin konuşulmasını ve çözülmesini istiyor. Ama bu halk bazıları gibi hemşehricilik beklemiyor. Daha 45 kilometrelik yolun tarım ve bölge halkı ile etkileşimini hesap edemeyen bir yönetim anlayışından bu tür hatalı çıkışları da çok görmemek gerekir. Mış gibi yapmaktan vazgeçerek bir defa olsun bir projenin tam hakkının verilmesi beklenmektedir. Zira olan yine doğaya, yine çiftçiye, yine garibana olacaktır.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑