Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Sağlık

Kocaeli için korona kadar büyük tehlike; Kanser!

Kocaeli’de en az korona kadar büyük bir tehlike yaşanıyor. Kanser sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı artıyor.

30 Haziran 2020 Saat: 07:09
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 8.314 kez okunmuştur

Kocaeli için korona kadar büyük tehlike; Kanser!
Kocaeli için korona kadar büyük tehlike; Kanser!

Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) geçtiğimiz günlerden 2019 yılına ait ölüm istatistiklerini açıkladı. Ölüm nedenlerinin de yer aldığı bu istatistikte çok dikkat çekici bir veri yer aldı. TUİK’in verilerine göre, kanser sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı artıyor.  

KANSERDEN ÖLÜMLER ÇOK FAZLA

Kocaeli’de 2019 yılında toplam 8 bin 712 kişi yaşamını yitirdi. En fazla ölüm sebebi ise dolaşım sistemi hastalıkları oldu. Kocaeli’de 2 bin 638 kişi dolaşım sistemi hastalıkları sebebiyle yaşamını yitirdi. TUİK’in istatistiğine göre, Kocaeli’de kanser sebebiyle yaşamını yitirenlerde de önemli bir artış yaşanıyor. Kocaeli’de 2019 yılında kanser sebebiyle 1890 kişi yaşamını yitirdi.  

HAVA KİRLİLİĞİ

Kocaeli’de kanser vakarlının fazla olmasını en önemli sebeplerinde biri de çevre kirliliği. Havada bulunan zararlı gazların kansere yol açtığı, artık bilim insanlarında kabul gören bir durum. Pek çok bilimsek araştırma ise bu bilgi kanıtlanmış durumda. Türkiye’nin en büyük sanayi kentlerinde biri olan Kocaeli’de de zaman zaman hava kirliliğinde büyük artışlar yaşanıyor. Kocaeli’de ki kanser vakalarındaki artışın altındaki en önemli sebep ise bu çevre kirliliği olduğu ifade ediliyor.  

458 KİŞİNİN ÖLÜM SEBEBİ BİLİNMİYOR

TUİK’in verilerine göre Kocaeli’de 1243 kişi solunum sistemi hastalıklarından, 384 kişi sinir sistemi ve duyu organları hastalıklarından, 460 kişi endokrin (iç salgı bezi), beslenme ve metabolizmayla ilgili hastalıklardan, 283 kişi dışsal yaralanmalardan, 1356 kişi diğer sebeplerden yaşamını yitirdi. 458 kişinin ise ölüm sebebi belirlememdi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑