Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Kocaeli Filistin ve Gazze için tek yürek oldu

İzmit'te düzenlenen Büyük Filistin Eylemi binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşti. Kentin 3 noktasından başlayan yürüyüşlere katılan Kocaelililer, SEKA Park uçurtma tepesinde Filistin'e destek için bir araya geldi.

12 Haziran 2024 Saat: 06:41
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 600 kez okunmuştur

Kocaeli Filistin ve Gazze için tek yürek oldu
Kocaeli Filistin ve Gazze için tek yürek oldu

Kocaeli Büyük Filistin Eylemi bugün gerçekleştirilen yürüyüşler ile devam etti. Dün araç konvoyları ve köprü üzerinde yapılan etkinlikler ile başlayan Büyük Filistin Eylemi kapsamında İzmit Endüstri Meslek Lisesi önü, Sabri Yalım Parkında ve Fevziye Camii'nde toplanan gruplar SEKA Park girişinde buluşarak Uçurtma Tepesi'ne yürüyüş gerçekleştirdi.

On binlerce vatandaş Filistin bayrakları ve marşlarla, sloganlar atarak etkinliğin yapılacağı alana yürüdü. Seka Park uçurtma tepesinde toplanan vatandaşlar Filistin için dua etti. Büyük Filistin Eylemine tekneler de uçurma tepesi kıyılarından meşaleler yakarak destek verdi.

Etkinliğe Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, MHP İl Başkanı Murat Nuri Demirbaş, BBP İl Koordinatörü Metehan Küpçü, BBP İl Başkanı Kaan Şengil, AK Parti MKYK Yedek Üyesi Davut Coşkun Şiviloğlu, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, siyasi partilerin ilçe başkanları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

"GAZZE'DE SOYKIRIM YAPILIYOR"
Büyük Filistin Eylemine ev sahipliği yapan Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri Platformu Başkanı Muhammed Hanifi Akbulut yaptığı konuşmasında Filistin halkının her zaman yanlarında olmaya devam edeceklerimi söyleyerek, "Biz bu yola çıkarken gerçekten böyle bir manzarayı hayal ederek çıktık. 3 gündür Kocaeli'de eylemler yapıyoruz. Gazze'de büyük bir soykırım yapılıyor. Her gün kadın çocuk yaşlı fark edilmeksizin kamplarda katlediliyor. Dünyanın birçok yerinde bizim yaptığımıza benzer eylemler yapılıyor. Gazze'de direnen kardeşlerimiz bu direnişte bizim onların yanında olmamızdan büyük güç alıyor. Anneler çocuklar bizim bu dik duruşumuzdan güç alıyor. Soykırımcı İsrail katliamına devam ediyor. Biz bu eylemleri yaparken şuna inanıyoruz Türk milleti Gazze'deki kardeşlerine destek veriyor. Gerçekten Kocaeli bu konuda bize büyük bir destek oldu” dedi.

"GURUR DUYUYORUM"
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın yaptığı konuşmasında İsrail’in Filistin'deki zulüm son bulana kadar desteklerinin devam edeceğini söyledi. Büyükakın konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Dünyanın gözlerini kulaklarını ağzını kapattığı bir zamanda şehrimin insanlarının böyle bir hassasiyeti göstermesi beni en derinden sevindiriyor. Sevindiğim bir başka şey tamamen merhamet için bir araya gelmiş insanların birlikteliği. Bununla da gurur duyuyorum."

"SESİMİZİ YÜKSELTMEYE DEVAM EDECEĞİZ"
“Dünyanın gözleri önünde büyük bir katliam büyük bir soykırım gerçekleştiriliyor. Lafa geldiğinde dünyanın insan hakları bayraktarlığını yapanlar Filistin söz konusu olduğunda maalesef 3 maymunu oynamaya devam ediyorlar. Geçtiğimiz günlerde Avrupa'daydık. Fransa'dan bir delegasyon Rusya'yı kınayalım dedi. Ben de bir konuşma yaptım. Dedim ki oradaki de bir zulüm. Ama gözünüz sadece teni beyaz olanı görmesin. Dini dili ırkı ne olursa olsun hepsini aynı şekilde görelim. Oraya nasıl sesimizi yükseltiyorsak oraya da sesimizi yükseltelim. Hiçbir söz söylenmedi. Toplantı bitti. Yanıma 7- 8 farklı ülkeden insanlar yanaştı. Kulağıma eğilerek kesinlikle haklısınız size katılıyoruz ama konuşamıyoruz dediler. Katil İsrail zulmünü durdurana kadar biz sesimizi yükseltemeye devam edeceğiz."

"SELAM GÖNDERİYORUZ"
“Bugüne kadar bu kentte sayısız protesto eylemi gerçekleşti. Hemen hemen hepsine katılım sağladım. Bu organizasyonlara katılmayı bir insanlık görevi olarak görüyorum. Müslüman kardeşlerimizin yanında durmak zorundayız. Sesimiz tamamen bitene kadar onların yanında olmaya devam edeceğiz. Rabbim bir zamanlar ceddimize nâsip ettiği gibi o topraklara adalet götürmeyi nasip etsin. Hem Hamas'a hem Gazzeli kardeşlerimize selâm gönderiyoruz. Onların yanındayız. Bu memlekette tüten en son ocak sönene kadar biz zalimin karşısında durmaya ant içtik. Filistin davasının yanındayız. Oradaki zulüm durur durmaz kardeş şehir anlaşmamızı yaparak onlara her türlü yardımı yapacağız. Artık oraya yavaş yavaş yardım toplamanın zamanı geldi. İnşallah orada barış ortamı sağlandığında ilk yardıma giden Kocaeli olacak. Belki şehrin çeşitli noktalarında bir nöbet eylemi tutmakta yarar var. Barış ortamı sağlanıncaya kadar nöbet tutmanın yararı var.“ Konuşmaların ardından Murat Kekilli Filistin marşlarının seslendirildiği bir konser verdi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑