Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Adliye

Kocaeli Emniyeti yeni binaya taşınıyor

D-130 Karayolu Yeni Gölcük Yolu üzeri Başiskele Mahmutpaşa mevkiinde yapımı tamamlanan yeni İl Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası’na taşınma işlemi başladı. 5 şube dışında, Derince Kaşkal mevkiindeki tüm birimler yeni binaya peyderpey taşınıyor.

2 Nisan 2022 Saat: 08:37
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 9.769 kez okunmuştur

Kocaeli Emniyeti yeni binaya taşınıyor
Kocaeli Emniyeti yeni binaya taşınıyor

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü yeni hizmet binasını temeli 2017 yılında yeni Gölcük Yolu üzeri Başiskele Mahmutpaşa Mahallesi mevkiinde atıldı. Yeni bina aradan geçen zamanda tamamlandı, Kocaeli’ye de çok yakıştı. 4-10 Nisan tarihleri arasında kutlanan Polis Haftası’nda, yeni binaya taşınma işlemleri başlayacak. Taşınma işlemleri öncesinde son hazırlıklar bitmek üzere. Öte yandan bölgede güvenlik de üst seviyede tutuluyor. Güvenliğin en üst seviyede olduğu İl Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası ve çevresinde polis ekipleri sürekli devriye atıyor, bölgede kuş uçurtulmuyor.

BAĞLANTI YOLLARI HAZIR
Hizmet binasının da içinde bulunduğu 60 bin metrekarelik alan içerisinde çevre düzenlemesi kapsamında yeşil alanlar için otomatik sulama sistemi kurulurken, bu alanlara 600 kilogram çim tohumu ve 150 adet farklı türlerde ağaç dikildi. Emniyet binası çevre yollarına ve otopark alanına ulaşım sağlanırken, aynı zamanda D-130 Karayolu ana yol bağlantılarının yapılması ile Vezirçiftliği ve Karadenizliler Mahalleleri sınırındaki Fakülte Caddesi’ne alternatif ulaşım bağlantısı olacak.

ÜÇ BLOK 6 KATTAN OLUŞUYOR
Kocaeli Emniyet Müdürlüğü binası, 40 bin metrekarelik alan üzerinde iç içe geçirmeli 3 blok halinde yapıldı. Orta bloğun üst çatı katı polis arması figürüyle yapıldı. Bloklar 3, 5 ve bodrum ile birlikte 6 kattan oluşuyor. Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü binası, Selçuklu mimari tarzı ile inşa edildi. Kocaeli Valiliği Yatırım İzleme Birimi tarafından yaptırılan bina yaklaşık 70 milyon liraya mal oldu. Binanın ana giriş kapısı altında 400 araçlık kapalı otopark yapıldı. Binanın doğu bölgesinde kalan açık alanda ise 700 araçlık otopark bulunuyor.

ÇEVİK KUVVET YERİNDE
Taşınma işlemlerinin tamamlanması ile yeni İl Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası’na; PÖH, Çocuk Şube, Çevik Kuvvet, Bölge Trafik ve Deniz Liman Şubesi dışındaki şehrin farklı bölgelerinde bulunan birimlerin tamamı taşınacak. Asayiş Şube Müdürlüğü’nün mevcut bulunduğu bina ise düzenlenip sosyal tesis binası olarak hizmete alınacak. Çevik Kuvvet Müdürlüğü, Derince’deki mevcut binada hizmet vermeyi sürdürecek.

       

YORUMLAR

 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere 1 yorum yapılmıştır
Adem gedik 03.04.2022 04:02
Güzel bir eser oldu dış cephe kaplama ve süsleme işleri elimizden geçti hayırlı olsun
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑