Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Ekonomi

Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Pekin: Kimseyi ekarte etmedik

Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Ahmet Pekin, emlakçıların oda çatısı altına girmesi için rutin prosedürleri hayata geçirdiklerimi kaydederek, “Kimseyi ekarte etmedik” dedi

27 Şubat 2016 Saat: 14:09
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 5.117 kez okunmuştur

Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Pekin: Kimseyi ekarte etmedik
Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Pekin: Kimseyi ekarte etmedik

Yaklaşık 3 ay kurulan Kocaeli Emlakçılar Odası’nın yöneticileri, Antikkapı Restaurant’ta basın mensuplarıyla bir araya gelerek çalışmalar hakkında bilgi verdi. Oda Başkanı Ahmet Pekin, odanın kuruluş sürecinin yavaş yavaş tamamlandığını ifade ederek, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Kemal Kaya ve Başkan Vekili Kadir Durmuş’a teşekkür etti. Kocaeli Emlakçılar Derneği’nde 2009 ve 2013 yılları arasında görev yaptıklarını kaydeden Pekin, “Bu süre içerisinde üzerimize düşen görevi hakkıyla ve layıkıyla yerine getirdik” dedi.

BİRLİKTEN GEÇİYOR
Odanın kuruluşunun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nden geçtiği için çalışmalara birlikte devam ettiklerini söyleyen Pekin, “Ekibimiz ile birlikte bunu fark edince dernekteki çalışmalarımıza son vererek 2014 Ocak ayında Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın yönetimine seçildik. Karma oda da emlakçılar adına komite oluşturarak meslek odamızı kurmayla ilgili çalışmalarımızı başlattık. Ayrıca 2014 yılının mayıs ayında Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nde denetim kurulu üyeliğine seçildim. Oda kuruluşunu buradan takip etmenin daha doğru olduğunu gördüm” dedi.

DİLEKÇE VERDİM
Oda için ilk dilekçeyi Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na kendisinin verdiğini kaydeden Pekin, şu ifadeleri kullandı: “Sektörü resmi kurumlar nezlinde bir sivil toplum kuruluşu olan derneğin temsil etmesi daha zordur. Odalar yarı resmi devlet kuruluşları olduğu için temsil kabiliyeti de ona göredir. Oda kurmanın prosedürü bellidir. Sektörde hizmet veren her şahıs ya da kuruluş oda kurmak için müracaat edebilir. Bakanlık gerekli araştırmalarını yapar ve uygun gördüğü birine bu yetkiyi verir. Kaldı ki müracaat etmek yetmez, takip etmekte gerekir.

ÖZEL DAVET YOK
Odanın kuruluş yetki belgesinin alınması ile ilgili bir basın açıklaması yapılmıştır. Bu açıklamaya hiç kimse özel olarak davet edilmemiştir. O açıklamayı yaparken odalar birlik başkanımızın, oda birlik vekilimizin yanımızda olması kadar doğal bir şey yoktur. Hem Esnaf Odaları, hem de birlik başkanımız ile birlikte sadece duyuru mahiyette bir açıklama idi. Maksadımız kimsenin önüne geçmek ya da ekarte etmek değildir. Biz bu sektörde hizmet eden her meslektaşımız için bu çalışmayı yürütüyoruz. Ayrıca bu alınan yetki belgesine bir itiraz da söz konusu olamaz. Ancak yasal süreçler içerisinde gereken yapılmaz ise yetki belgesi otomatik olarak düşer. Bu konuda bakanlığa her meslektaşımızın müracaat etme hakkı vardır. Biz alacaktık, siz neden aldınız demenin de bir kıymeti yoktur. Bakanlık her dilekçeyi kabul eder ve uygun gördüğü birisine bu yetkiyi verir. Bu bir seçim değildir, sadece oda kurma yetkisidir.

KATKIM OLSUN
Meslektaşlarımızı ziyaret ederken onlardan ne imza ne de oy istedik. Onlarla tanışıp süreçle ilgili bilgi veriyoruz ve bilgi vermeye de devam edeceğiz. Odaya kayıt yaptırılması konusun da Esnaf Odalarının üye olmayanlara gönderdiği evraklar, Gümrük Bakanlığı’nın birlik siciline tebliği ile sicil müdürlüğü tarafından yapılmıştır. Esnaf olan her vergi mükellefi odaya kayıt yaptırmak zorundadır. Kaldı ki şu anda odaya kayıtlı 500 küsur üyenin odaya kayıt yaptırması ile ilgili çalışmayı kimsenin yapmasına da gerek yoktur. Sanki ortada bir ikilem varmış gibi açıklamalar yapanlar, büyük bir yanılgı içindedirler. Bu sektörde hizmet veren her meslektaşımız bizim potansiyel üyemizdir. Kurucu başkan olmak gibi bir etikete ihtiyacım yok. Benim adım Ahmet Pekin ve ben bu sektörde 13 yıldır hizmet veriyorum. Hizmet ettiğim sektöre de bir katkım olsun istiyorum. Durum bundan ibarettir.”

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑