Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Eğitim

Kocaeli’deki öğrencilerin sadece 3’te 1 için yurt var!

Üniversite öğrencileri için yurt kapasitelerinin artmasına rağmen hala arada büyük açık var. Kocaeli’deki üniversite öğrencilerini sadece 3’te bir için devlet yurdu var

4 Ekim 2022 Saat: 08:00
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.056 kez okunmuştur

Kocaeli’deki öğrencilerin sadece 3’te 1 için yurt var!
Kocaeli’deki öğrencilerin sadece 3’te 1 için yurt var!

Kocaeli Üniversitesi’nde eğitim geçtiğimiz haftalarda başladı. Özellikle geçen yıldan bu yana en çok tartışılan konulardan biri olan üniversite öğrencilerinin barınma sorunu da tüm çabalara rağmen sürüyor.

Bu yıl içinde yeni devlet yurtları yapılmasına ve yurtların kapasitelerini aratılmasına rağmen hala arada büyük açık var. Kocaeli’deki üniversite öğrencilerini sadece 3’te bir için devlet yurdu var. Üniversitelerde örgün eğitim gören öğrenci sayısı 3 milyon 313 bin. Buna karşın Gençlik ve Spor Bakanlığı Muharrem Kasapoğlu’nun açıklamasına göre yurt kapasitesi 800 bin. Ülke genelinde 4,1 öğrenci başına 1 yatak düşüyor.

Sadece Kocaeli Üniversitesi’nde eğitim gören öğrenci sayısı bu yıl 59 bin 672’ye ulaştı. Kocaeli’de ise İzmit’te dokuz, Kartepe’de iki, Kandıra, Gölcük, Karamürsel, Gebze ve Körfez ilçelerinde ise birer tane olmak üzere toplam on altı adet Gençlik Spor İl Müdürlüğüne bağlı devlet yurdu bulunuyor. Bu yurtlarda 10 bin 544 kız, 10 bin 91 erkek olmak üzere toplam 20 bin 635 öğrenci kapasitesi bulunuyor. Kocaeli’de ortalama 3 öğrenci başına 1 yatak düşüyor.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑