Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Siyaset

Kocaeli’de konuşan Destici; “Asgari ücret yılda iki kere belirlenmeli”

Çeşitli ziyaretler için ilimize gelen Büyük Birlik Parti Genel Başkanı Mustafa Destici, yaptığı açıklamada, “Asgari ücret yılda iki kere belirlenmeli” dedi.

30 Mart 2022 Saat: 08:56
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 667 kez okunmuştur

Kocaeli’de konuşan Destici; “Asgari ücret yılda iki kere belirlenmeli”
Kocaeli’de konuşan Destici; “Asgari ücret yılda iki kere belirlenmeli”

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, bugün bir dizi programa katılmak üzere Kocaeli’ye geldi. Destici’nin ilk durağı Maide Restoran oldu. Burada basın mensupları ile buluşan Destici, ülke ve dünya gündemine dair açıklamalarda bulundu. Programda konuşan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, “Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinde herhangi bir haklılık payı yoktur. Türkiye fiili olarak savaşın tarafı değil olmamalıdır. Vicdani olarak savaşın yanındayız, mazlumun yanında, zalimin karşısındayız. Türkiye başından beri dengeli bir politika izledi. Takdire şayandır. Süreç çok iyi yönetildi. Şu saatlerde istanbul’da RUSYA ve Ukrayna heyetleri barış anlaşması gerçekleştiriyorlar. Türkiye, iki ülke tarafından güvenilir göründüğü için bu görüme Türkiye’de yapılıyor. İnşallah bu görüşmeler olumlu geçer ve barış gelir. ABD, Ukrayna Devlet Başkanı’na arkandayız mesajı verireken, Rusya’yı da tahrik ederek işgalin önünü açtı. O bölgede yeni bir Afganistan oluşturma çabası var. ABD bölgede yeni bir plan işletiyor. İnşallah bölgeye bir an önce barış gelir. Hangi ülke hangi ülkeye saldırırsa saldırsın, biz bunları kabul etmiyoruz.

“HDP MEŞRU PARTİ DEĞİL”
CHP’nin başta genel başkanı olmak üzere sözcülerine baktığımızda inanamıyoruz. ‘HDP parlementoda olmalı ve muhattabımız olmalı. Bu sorun çözülürse HDP ile çözülür’ gibi ifadeler kullandıklarını görüyoruz. HDP, PKK’yı bir kere bile lanetlemezken, nasıl oluyor da HDP’yi meşru bir parti olarak görüyorsunuz. HDP, PKK’nın siyasi uzantısıdır. Bunu altılı ittifakın tüm üyeleri biliyor. Bildikleri halde söylemiyorlar. Çünkü HDP bu ittifakın gizli ortağı. Bir başka CHP Milletvekili, ‘Demirtaş bir barış insanıdır’ diyor. Sanki hiç barış insanı görmedik. Biz kimsenin düşmanı değiliz. Herkesin parti kurabilme, siyaset yapma özgürlüğü vardır. Bunların hepsini meşru görürz. Meşru görmediğimiz tek şey terördür. Kim terör örgütlerinin sözcülüğünü yapıyorsa meşru değildir. HDP’nin kapatma davası var. Ve anayasaya göre kesinlikle kapatılmalıdır. HDP, PKK terör örgütüdür derse HDP meşru bir parti haline gelir. HDP’yi meşru bir parti olarak görmekten vazgeçin. Tavrınızı net bir şekilde ortaya koyun.

“KALICI ÇÖZÜM ŞART”
Bir başka gündem maddesi ise ekonomi. Başta gıda olmak üzere tüm ürünlerin anormal şekilde fiyatlarının yükselmesi ve buna karşılık hükümetin destek paketleri devam ediyor. Pek çok üründe KDV indirimlerinin yapılacağı açıklandı. Kalıcı çözüm ise enflasyonun düşmesi, Türk Lirası’nın döviz karşısında değer kazanmasıdır. Bunun için üretmek ve ihracatı artırmak zorundayız. Bunu Türkiye son bir yılda ihracatı yükselterek yaptı. İnşallah devam eder. Bunu iç piyasayı da düşünerek yapmalıyız. Dışarıya satış fazla olunca içeride fiyatlar anormal seviyelere çıkıyor. Milletimiz ağır faturalarla karşılaştıktan sonra değil önceden tedbir alınarak geçmiş aylarda yaşadığımız fahiş fiyatn artışlarını yaşamamalıyız.

“AĞIR TEDBİRLER ALINMALI”
Fiyat artışlarının önemli bir sebeplerinden, bu toprakların inancından uzaklaşmış olan, tamamen kendi çıkarını düşünen ahlaksızların, stokçuların ve karaborsacıların ve şahıs şirketlerinin de olumsuz yönde katkısı olduğunu görüyoruz. Hükümet bu konuda ağır tedbirler almalı. Bunların gerekirse mallarına el konulmalı, ticaretten men edilmeli. Haklarında hukuki işlem yapılıp cezaevine gönderilmelidir. El konulan mallar da halka dağıtılmalıdır. Asgari ücret ile ilgili bir teklifte bulunduk. 6 ayda bir güncelenmesi gerektiğini dile getirdik. Bunun sebebi ise yüksek anflasyon. Kocaeli Türkiye’nin en büyük sanayi kenti. En çok vergi ödeyen illerimizden. Ama bu üretimin tek mimarı sanayicler değil. Asıl mimar emekçiler. O halde onların da ücreti hak ettikleri seviyeye çıkarılmalıdır” dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑