Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Kocaeli’de en ucuz yemek Kandıra’da

Kocaeli’de geçtiğimiz haftalarda lokantalarla ilgili açıklanan yüzde 100 zamlı fiyat tarifesinde, listeler lokantalara asılmaya başladı. Kandıra’nın zamma rağmen Kocaeli’de en ucuz yemeğin yenildiği ilçe olduğu görüldü

1 Ekim 2023 Saat: 13:54
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 19.027 kez okunmuştur

Kocaeli’de en ucuz yemek Kandıra’da
Kocaeli’de en ucuz yemek Kandıra’da

 6 ay sonra ikinci zammı yapan lokantacılar, fiyatlarını pek çok üründe iki katına çıkardı. Artan gıda fiyatları, nakliye masrafları, işçilik masrafları, şişen faturalar ve üstüne eklenen yüksek kiraların bu zammı zaruri kıldığı dile getirilerek yapılan zam sonrası, Kocaeli’deki lokantacılar, yeni fiyat tarifesini işletmelerine asmaya başladı.

5 Eylül tarihinde duyurulan fiyat tarifesi kimi lokantalarda yayımlandığı gibi uygulanırken kimi lokantalar ise maaliyetlerinin kurtarması durumunda bu fiyat listesinin altında tarife uyguluyor. Ayrıca Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından onaylanan tarife, ilçeden ilçeye de farklılık gösteriyor. Çünkü kira giderleri, nakliye giderleri gibi kimi maaliyetler, ilçeden ilçeye değişebiliyor. Bu durum da kimi ilçelerde fiyatların daha düşük olmasına neden oluyor.

Bu noktada ise en fazla dikkat çeken ilçe Kandıra oluyor. Dün Kandıra’da bir lokantaya asılan fiyat tarifesinde, Birliğin açıkladığı fiyatların altında rakamlar olduğu görüldü. Bunun sebebi de kira bedellerinin daha düşük, hammaddeye ulaşımın daha kolay olmasından kaynaklanıyor. Evet, tarifenin altında satış yapan lokantalar hariç tutulduğunda Kocaeli’de en ucuz yemeğin yenildiği ilçe Kandıra.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑