Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Eğitim

Kocaeli’de 382 Müdürün Yeri Değişecek

İl genelinde 976 okulun 382’sinin 4 ve 8 yılını dolduran müdürlerinin yeri değişecek. Müdürler bakanlığın sisteminde tercihlerini yaptı. 13-17 Mayıs tercih sonuçlarının ardından 382 müdür yeni okullarında 17 Haziran’da yapacak

10 Mayıs 2019 Saat: 23:40
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.497 kez okunmuştur

Kocaeli’de 382 Müdürün Yeri Değişecek
Kocaeli’de 382 Müdürün Yeri Değişecek

Kocaeli’de bulunan 976 okulun 382’sinin müdürü değişiyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından müdür atamaları ile ilgili yönetmelik değişikliğin ardından aynı okulda 4 ve 8 yılını doyduran okul müdürleri yeni okul tercih etmeleri ile ilgili süreç geçtiğimiz Salı günü sona erdi. Müdürlerin tercihlerine göre atanmasının 13-17 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilmesi bekleniyor. Ancak sistemde yoğunluk nedeniyle atamaların gecikmesi bekleniyor. 

PUAN ÜSTÜNLÜĞÜ ESASI VAR
Mevcut okullarında 4 ve 8 yıl müdürlük görevini yapan okul müdürleri puan üstünlüğü esasına 10 tercih yaparak farklı okullarda müdürlük yapacak. 4 yılını dolduran müdürler 10 tercihleri arasında kendi okullarını da tercih edebilecek. Ancak 8 yılını dolduran müdürler kendi okullarını tercih edemeyecek. Okul müdürleri tercihlerini Milli Eğitim Bakanlığının sitesinde yaptı. Tercihler sonuçlandığında İl Milli Eğitim Müdürlüğü sadece tercih sonuçlarını onaylayacak. 

AÇIKLAMA GEÇİKEBİLİR
Salı günü sona eren tercihlerin sonucu 13-17 Mayıs tarihleri arasında açıklanacak. Sadece il içi yapılan tercihler tüm Türkiye’de 4 ve 8 yılını dolduran müdürleri ilgilendirdiği için Milli Eğitim bakanlığının sitesindeki yoğunluk nedeniyle açıklanması 2-3 gün gecikebileceği belirtildi. Tercih sonuçlarının ardından müdürler yeni okullarında 17 Haziran’dan itibaren göreve başlayacak. 

TEPKİLER DE VAR
Okul müdürleri arasında meslek lisesinde müdürlük yapan ancak branşı meslek dersi olmayan müdürler meslek lisesi tercih edemeyecek. Milli Eğitim Bakanlığının bu kararı bazı okullardaki müdürlerin tepkisine de neden oldu. Okul müdürleri dışında 4 ve 8 yılını dolduran müdür yardımcıları da atama için tercihlerini yaptı. Yaklaşık 400 okul müdür yardımcısı da değişiklik için 10 tercih yaptı ve onların tercihlerinin sonucu da 13-17 Mayıs tarihleri arasında açıklanacak. 

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑